Evo zbog čega je broj zaraženih u Srbiji NAPRASNO PAO, i kada će Crna Gora ODOBRITI ULAZAK njihovim građanima - Volim Podgoricu

Evo zbog čega je broj zaraženih u Srbiji NAPRASNO PAO, i kada će Crna Gora ODOBRITI ULAZAK njihovim građanima

Jučerašnji drastičan pad zaraženih u Srbiji u odnosu na prethodni dan, sa više od 4.500 na svega 437, izazvao je brojne različite komentare građana obje države, a jedno od najčešćih viđenja ove situacije je da se radi o “tajnom dogovoru” zvaničnika kako bi se uspostavio promet ljudi jer zbog blokade granica za srpske državljane ekonomije obje strane trpe velike gubitke.

Odlukom crnogorske Vlade u našu državu od 1. juna mogu bez karantina, izolacije, i negativnih korona testova ući samo građani država gdje je broj oboljelih manji od 25 na 100.000 stanovnika. U Srbiji je taj broj do juče bio 65, dok je juče pao na svega šest oboljelih na 100.000 stanovnika.

Jedno od mogućih objašnjenja kako je broj zaraženih u Srbiji pao za 24 sata čak deet put je da je Srbija, poput drugih zemalja, kao aktivne slučajeve počela da vodi samo one koji su hospitalizovani. A njih je, trenutno, upravo 437.

Manje vjerovatna mogućnost je da je u prethodna dva dana testirano više od 4.500 osoba koji su bili u kućnoj izolaciji, te su svi njihovi nalazi bili negativni.

Nakon što građani Srbije nisu dobili dozvolu ulaska u Crnu Goru od 1. juna, tamošnji zvaničnici su ovu odluku oštro osudili i pozvali svoje građane da “ne idu na ljetovanje tamo gdje nisu dobrodošli”, a odluku su ocijenili kao političku, što je crnogorska vlast demantovala.

Juče su i izvršni direktori crnogorskih naconalnih kompanija Montenegroerlajnza i Aerodroma Crne Gore upozorili na ogromne gubitke koje trpe, i na značaj linije sa Beogradom.

Na linijama iz Beograda za Tivat i Podgoricu i obratno je tokom prošle godine zabilježen ukupan promet od čak 527.518 putnika.

Za 2020. godinu Montenegroerlajnz je planirao povećan broj letova na liniji Tivat Beograd Tivat, na 29 nedjeljno, a Air Srbija čak 36 letova nedjeljno, dakle ukupno čak 65 letova!

Ovo bi bila i druga najfrekventnija linija između dva grada ovog ljeta u Istočnoj Evropi, nakon linije Varšava- Krakov u Poljskoj, i bez premca među redovnim aviolinijama u regionu bivše Jugoslavije.

CG AVIONI I DALJE PARKIRANI, AERODROMI OTVORENI ALI PRAZNI: Bez letova za Srbiju ugrožen OPSTANAK Montenegroerlajnza

MA PODIŽE AVIONE 12. JUNA: Evo koje letove planiraju do kraja mjeseca

ORLANDIĆ: Prvi avioni stižu u CG 9. juna, Montenegroerlajnz leti od 12. juna

Sada, kada Srbija formalno ispunjava uslove da njeni građani mogu u Crnu Goru, jedino je pitanje kada će im to biti omogućeno.

Naime, spisak zemalja se ažuriria svakog petka, pa je pitanje da li će Crna Gora već u ponedjeljak staviti Srbiju na spisak, ili će čekati do petka.

Spisak zemalja čiji državljani mogu da uđu u Crnu Goru

Albanija, Alžir, Angola, Antigva i Barbuda, Australija, Austrija, Bahami, Barbados, Belize, Benin, Bocvana, Bosna i Hercegovina, Brunej, Bugarska, Burkina Faso, Burundi, Butan, Čad, Češka, Danska, DR Kongo, Dominika, Egipat, El Salvador, Eritreja, Estonija, Esvatini, Etiopija, Fidži, Filipini, Finska, Gambija, Gana, Grčka, Grenada, Grenland, Gruzija, Gvajana, Gvineja, Haiti, Hrvatska, Indija, Indonezija, Irak, Island, Istočni Timor, Izrael, Jamajka, Japan, Jemen, Jordan, Južna Koreja, Južni Sudan, Kambodža, Kamerun, Kenija, Kina, Kirgistan, Komorska ostrva, Kongo, Kosovo, Kostarika, Kuba, Laos, Lesoto, Letonija, Liban, Liberija, Libija, Litvanija, Luksemburg, Madagaskar, Mađarska, Malavi, Malezija, Mali, Maroko, Mauricijus, Mauritanija, Meksiko, Mijanmar, Monako, Mongolija, Mozambik, Namibija, Nepal, Niger, Nigerija, Nikaragva, Nemačka, Norveška, Novi Zeland, Obala Slonovače, Palestina, Papua Nova Gvineja, Paragvaj, Slovačka, Ruanda, Sejšeli, Senegal, Sijera Leone, Sirija, Slovenija, Somalija, Šri Lanka, Sudan, Surinam, Švajcarska, Sveta Lucija, Sveti Kristofer i Nevis, Sveti Vinsent i Grenadini, Tadžikistan, Tajland, Tanzanija, Togo, Trinidad i Tobago, Tunis, Uganda, Urugvaj, Uzbekistan, Venecuela, Vijetnam, Zambija, Zimbabve. I novajlije Kipar, Irska i Malta.

1 komentar

  1. What you said made a lot of sense. But, think about this, what if you added a little content? I mean, I dont want to tell you how to run your blog, but what if you added something to maybe get peoples attention? Just like a video or a picture or two to get people excited about what youve got to say. In my opinion, it would make your blog come to life a little bit.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com