JEDNIMA ZATVOR, DRUGIMA NI OPOMENA: Savjet zatražio od Veljovića da PROVJERI da li je bilo selektivnog postupanja policije - Volim Podgoricu

JEDNIMA ZATVOR, DRUGIMA NI OPOMENA: Savjet zatražio od Veljovića da PROVJERI da li je bilo selektivnog postupanja policije

Savjet za građansku kontrolu rada policije zatražio je od direktora Uprave policije Veselina Veljovića da provjeri navode o selektivnom postupanju policije prema građanima.

“Savjet za građansku kontrolu rada policije ukazuje da postoje primjedbe u javnosti oko selektivnosti u postupanju policijskih službenika u pojedinim sredinama. S tim u vezi je u štampi posljednjih dana dosta navoda. Savjet očekuje da se ti navodi neodložno provjere zbog zaštite kredibiliteta Uprave policije i dosadašnjih ozbiljnih i dobrih rezultata u radu policije”, navodi se u pismu Veljoviću koje potpiuje predsjendik Savjeta Aleksandar Zeković.

“Savjet cijeni važnim pokrenuti društvenu i stručnu debatu o određenim situacijama i pitanjima iz svakodnevnog života kako bi se sa zakonskog, praktičnog, bezbjednosnog aspekta, ali i stajališta ličnih uvjerenja razjasnile sve moguće dileme oko učešća i odgovornosti građana u obilježavanjima/proslavama državnih praznika, sportskih ili izbornih rezultata ili vjerskih svetkovina a koje se odražavaju na redovno i bezbjedno odvijanje saobraćaja i odnosa policijskih službenika prema tome. U sklopu najavljenog dijaloga, Savjet planira pozvati rukovodioca Sektora policije opšte nadležnosti i njegove saradnike na jednu od narednih sjednica Savjeta kako bi se zajednički analizirala aktuelna rješenja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, primjeri iz prakse i komparativna iskustva”, napisao je Zeković.

Policajci su u proteklom periodu zaustavljali i privodili sveštenstvo i vjernike Mitropolije crnogorsko primorske zbog vršenja obreda, ulaska u hramove, pridruživenje molitvenom hodu sveštenstva. Građanima je zabranjivan ulazak u hramove iako su poštovali sve propisane mjere distance i nošenja maski.

Sa druge strane, mnogo veće gužve uz često nepoštovanje mjera bile su prodavnicama, pekarama, i na crnogorskim gradilištima, ali policija nije reagovala.

Takođe, policija nije reagovala ni na masovna okupljanja tokom proslave Dana nezavisnosti uz kršenje mjera, dok su zbog molitvenog hoda u Nikšiću iza rešetaka završili episkop budimljansko nikšićko Jonikije i još oam sveštenika, a prethodno su u podgoričku stanicu policije privedeni i nekoliko sati ispitivani sveštenici na čelu mitropolitom Amfilohijem.

V.M.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com