Home / NOVOSTI / Društvo / PEROVIĆ SE BRANI SA SLOBODE: Optužen za šverc 18 kg kokaina iz Južne Amerike u Kotor

PEROVIĆ SE BRANI SA SLOBODE: Optužen za šverc 18 kg kokaina iz Južne Amerike u Kotor

Uhapšeni u policijskoj akciji “Manjifiko” Miloš Perović položio je jemstvo od 191.011,80 eura kako bi se u daljem toku sudskog postupka branio sa slobode. Perović je obuhvaćen optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva kao pripadnik sedmočlane kriminalne organizacije koju je formirao Danilo Đurović radi međunarodnog šverca narkotika.

Prihvaćeno je jemstvo za okrivljenog Perovića koje se sastoji u stavljanju hipoteke na nepokretnosti čija je vrijednost 191.011,80 eura.

To rješenje nije pravosnažno potvrdila je za Dan savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović.

Dan podsjeća da je 25. decembra prošle godine Viši sud potvrdio optužnicu protiv sedmočlane kriminalne organizacije koju Specijalno tužilaštvo tereti da su brodom “Manjifiko” iz Južne Amerike u Kotor prokrijumčarili 18 kilograma kokaina.

Miloš Perović našao se na optuženičkoj klupi jer su se u lokalu koji je njegovo vlasništvo sastajali članovi ove kriminalne organizacije i pravili dogovore oko šverca 18 kilograma kokaina.

Osim Đurovića i Miloša Perovića, na optuženičkoj klupi su i Srđan Pavlović, Đuro Perović, Miloš Petrić, Branimir Miletić, Toni Petković i Rade Samardžić.  Mornar Srđan Pavlović u istrazi je priznao članstvo u kriminalnoj organizaciji koju je formirao Đurović kao i da je po njegovom nalogu utovario drogu na brod koji je u maju uplovio u Bokokotorski zaliv. Pavlović je pred specijalnim tužiocem, osim svoje, razotkrio i uloge ostalih članova ove kriminalne organizacije.

Priznanje ovog optuženog potvrđeno je materijalnim dokazima, ali i listinzima telefonskih komunikacija koje su optuženi ostvarivali međusobno u periodu kada je droga unesena u Crnu Goru.

Sprovodeći ovu akciju, policija je u Tivtu pronašla i oduzela predmete za koje se sumnja da potiču od izvršenja krivičnih djela.

Sumnja se da su pripadnici ove organizacije stekli veliku imovinsku korist koju su, kako se sumnja, pokušali pranjem novca da ubace u legalne finansijske tokove.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com