BRNABIĆ PONOVILA: Odluka Crne Gore je politička, da smo testirali NULA, imali bismo NULA zaraženih - Volim Podgoricu

BRNABIĆ PONOVILA: Odluka Crne Gore je politička, da smo testirali NULA, imali bismo NULA zaraženih

Premijerka Ana Brnabić kaže da nema politike u odluci da je dovoljan jedan PCR test da bi se asimptomatski pacijenti smatrali zdravim, te dodaje da ne vidi kako bi takva odluka mogla da donese političke poene ili da riješi situaciju s Crnom Gorom.

Brnabić je u Ivanjici odgovarajući na pitanja novinara kazala da su i druge zemlje tokom Covid-19 krize mijenjale i usklađivale metodologiju, kao i da je jedan negativan PCR test standard i Svjetske zdravstvene organizacije.

“To da je naša metodologija bila najkonzervativnija možete vidjeti po brojevima. Jedan negativan PCR test je standard SZO i mi smo željeli da se uskladimo sa tim”, kazala je premijerka.
Ističe da je to bio jedini razlog za donošenje te odluke i da ne vidi kako bi ta odluka mogla politički da donese bilo kakav poen ili kako bi riješila situaciju sa Crnom Gorom.

“Odluka Crne Gore je politička”, naglašava ponovo Brnabić i dodaje da smatra da ta odluka ne treba da se zasniva na broju zaraženih, već na nekim drugim stvarima koje su lakše provjerljive.

Pojašnjava da broj zaraženih može da bude nula ako testirate nula ljudi.

“Nevjerovatno je da neka zemlja kao reper uzme broj zaraženih, a ne na primjer procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih jer bi onda Crna Gora rekla da je Srbija odlična i možete da dođete da smo mi sjutradan prekinuli testiranje”, kaže Brnabić.

Prema njenim riječima, u Srbiji je i danas opet oko 4.000 testiranih ljudi i procenat zaraženih je ispod dva odsto što pokazuje, ocjenjuje, ozbiljnost Srbije.

“To pokazuje i da mi slušamo struku, a ne da donosimo političke odluke u borbi protiv Covid-19”, ističe Brnabić.
Kako kaže, najlakša politička odluka bila bi smanjiti testiranje što su, dodaje, svi drugi uradili.

“Ako pogledate danas zemlje koje žive od turizma, vi ćete vidjeti da ništa nemaju, odnosno imaju 10 aktivnih slučajeva, nemaju novooboljelih. Da li mislite da je to realno? Svako ko misli da je to realno je glup ili lud”, navodi premijerka.

Kako naglašava, u Srbiji se oko Covid-19 ne donose i nikada se nisu donosile političke odluke.

“Slušamo struku i od građana ne krijemo ništa, a verujte pokazale su nam druge zemlje, posebno u regionu, koliko je lako od građana kriti sve”, zaključila je premijerka, prenosi Tanjug.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com