OPET VARNIČI IZMEĐU PODGORICE I BEOGRADA: Lončar i Hrapović razmijenili TEŠKE OPTUŽBE - Volim Podgoricu

OPET VARNIČI IZMEĐU PODGORICE I BEOGRADA: Lončar i Hrapović razmijenili TEŠKE OPTUŽBE

Ponovo varniči na liniji Crna Gora – Srbija, a ministri zdravlja dvije države razmijenili su danas optužbe nediplomatskim rječnikom!

Nakon što je srpski ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio da nema smisla pojašnjavati broj izlečenih kovid pacijenata zemlji koja, kako je rekao, nema rezultate, niti adekvatno znanje o virusu korona, misleći na Crnu Goru.

On je tako odgovorio na zahtjev crnogorskog Instituta za javno zdravlje da im Srbija pojasni kako je broj zaraženih za samo jedan dan pao deset puta. Ovim su se stekli uslovi da građani Srbije mogu ući u Crnu Goru jer je broj zaraženih manji od 25 na 100.000 stanovnika.

Lončar je rekao da bi mogao da razumije da je to pitanje postavila država poput Njemačke, koja ima ozbiljne rezultate u borbi sa Kovidom 19.

“Pitaju neki drugi, ali da bi dobili odgovor moraju da se kvalifikujuju znanjem i rezultatima, a Crna Gora za sada nije. Morate da testirate ljude, da imate laboratorije, da se razumijete u to”, rekao je Lončar novinarima poslije sastanka sa direktorima kovid bolnica.

On je naveo da pojašnjenje o porasti izliječenih od korona virusa od Srbije traži država koja je od početka epidemije testirala onoliko koliko Srbija testira u tri dana (13.186) i koja, i pored toga, ima veći procenat smrtnosti od Srbije (2,78 odsto).

“Pomogli smo i mnogim ljudima iz Crne Gore. Da ulazim u priču sa nekim ko se ne razumije u materiju, ko nema testiranih, ne znam da li ima laboratoriju ili bilo šta, mislim da nema nikakvog smisla”, kazao je Lončar.

Crnogorski ministar zdravlja Kenan Hrapović je rekao da je Lončar iznio neistinu i paušalnu ocjenu kada je rekao da “Crna Gora nema rezultate, niti adekvatno znanje o korona virusu.

BRNABIĆ PONOVILA: Odluka Crne Gore je politička, da smo testirali NULA, imali bismo NULA zaraženih

DAČIĆ: Crna Gora je otišla predaleko u širenju antisrpske politike

“Lončar je epidemiološko pitanje prebacio na politički teren. Način na koji je Crna Gora pristupila odgovoru na korona virus i rezultati koje je postigla neće ili ne žele da vide samo oni koji su zaokupljeni najperfidnijim manevrima da prikriju sopstveni poraz u borbi protiv pandemije”, rekao je Lončar.

Hrapović je podsjetio da je Lončar svojevremeno rekao rekao da će “gledati da nema Crnogoraca na funkcijama u zdravstvenom sistemu”.

Znanje crnogorskih medicinara je, kaže, dovelo do toga da je Crna Gora prva zemlja u Evropi bez zaraženih COVID-19, kao i da je rezultat svih sprovedenih mjera i kraj epidemije.Pomenuo je i Forbsovu istu zemalja sa korona virusom i dodao da je Crna Gora na 42. mjestu, a Lončara zapitao: “Gdje ste vi?”.

Crnogorski Institut za javno zdravlje svakog petka ažurira spisak država koje ispunjavaju uslove da njihovi državljani mogu ući u Crnu Goru, pa se očekuje da se toj listi doda i Srbija, nakon najnovijeg pada zaraženih, kako god da je do njega došlo.

Ukidanje zabrane za Srbiju s nestrpljenjem očekuju crnogorski turističko ugostiteljski radnici, jer iz Srbije tradicionalno u Crnoj Gori ljetuje najveći broj turista iz regiona. Ukidanje blokade iščekuju i crnogorske nacionalne kompanije Montenegroerlajnz i Aerodromi Crne Gore koji trpe ogromne gubitke zbog blokade neba između dvije države.

PROČITAJTE I OVO

CG AVIONI I DALJE PARKIRANI, AERODROMI OTVORENI ALI PRAZNI: Bez letova za Srbiju ugrožen OPSTANAK Montenegroerlajnza

ORLANDIĆ: Prvi avioni stižu u CG 9. juna, Montenegroerlajnz leti od 12. juna

Evo zbog čega je broj zaraženih u Srbiji NAPRASNO PAO, i kada će Crna Gora ODOBRITI ULAZAK njihovim građanima

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com