Poznata kompanija i Hajriz Brčvak zainteresovani za pokretanje proizvodnje u Podgorici - Volim Podgoricu

Poznata kompanija i Hajriz Brčvak zainteresovani za pokretanje proizvodnje u Podgorici

Zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović, sa saradnicima, primio je istaknutog crnogorskog privrednika Hajriza Brčvaka, koji se već decenijama uspješno bavi biznisom u Njemačkoj. Sastanku su prisustvovali i partneri gospodina Brčvaka Jasmin Crnovršanin i Vahidin Ćatić, vlasnik firme Ćatić Company DOO, koja pod brendom Waltz proizvodi konditorske proizvode koji se distribuiraju u regionu, Evropi i šire.

Tema susreta se odnosila na moguće investicije u Podgoricu, konkretno u biznis zone za koje su gosti Glavnog grada izrazili interesovanje.

U uvodu sastanka zamjenik gradonačelnika Vešović je zahvalio gospodinu Brčvaku na patriotskom gestu u vidu pomoći i značajne donacije koje je tokom trajanja pandemije uputio Crnoj Gori, a zatim predstavio i potencijale razvoja Glavnog grada i sam projekat biznis zona.

“Sagovornici su ocijenili da su Podgorica i Crna Gora sve atraktivnije mjesto za ulaganje i investicije i složili se u tome da nije bilo izazova tokom prethodnih decenija koje su opteretile kompletnu svjetsku ekonomiju da bi danas naša država bila još bolje mjesto za život i bavljenje biznisom, iako su evidentni značajni pomaci u odnosu na period nakon obnove državne nezavisnosti”, saopšteno je iz Pg biroa.

Gospodin Brčvak je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti koje Podgorica pruža i najavio njegovo dalje interesovanje i spremnost da sve druge uspješne privrednike koji su porijeklom sa ovih prostora animira da ulažu u Crnu Goru.

Polazeći od dugogodišnjeg bogatog iskustva u biznisu proizvodnje konditorskih proizvoda, gosti su izrazili očekivanje za pronalaženje konkretne urbanističke parcele koja bi bila pogodna za izgradnju proizvodnih kapaiteta brenda Waltz u Crnoj Gori.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com