EVROPSKI DELEGATI ODLUČILI: URA primljena u Zelene Evrope - Volim Podgoricu

EVROPSKI DELEGATI ODLUČILI: URA primljena u Zelene Evrope

Delegati iz trideset osam evropskih zemalja, glasali su na XXXI Kongresu da se URA primi u članstvo Zelenih Evrope (European Greens Party), najbrže rastuće političke snage u Evropi a URA je time postala prva opoziciona stranka u nezavisnoj Crnoj Gori koja je primljena u neku porodicu evropskih partija, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA.

Iz URE podsjećaju da su “nakon što su u novembru 2019. godine u finskom Tampereu podnijeli aplikaciju, u rekordnom roku primljeni u članstvo EGP-a”.

“Kopredsjedavajući Zelenih Evrope, Evelin Hojtbruk i Tomas Vajs, uputili su čestitke pokretu URA i njenom predsjedniku, Dritanu Abazoviću i poželjeli im dobrodošlicu uz naglasak da je Crna Gora zasluženo dobila evropsku opoziciju”, kažu iz URE.

Ukazuju i da su Zeleni Evrope četvrta politička snaga unutar Evropskog parlamenta pri čemu, dodaju, imaju i svog komesara unutar Evropske komisije.

“U mnogim državama Evrope su na vlasti a pojedinačno su najjača politička snaga u Njemačkoj”, stoji na kraju saopštenja iz URE.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com