REKTOR CETINJSKE BOGOSLOVIJE PORUČIO: Nema razlog za bojazan da bi litije na bilo koji način mogle da ugroze zdravlje - Volim Podgoricu

REKTOR CETINJSKE BOGOSLOVIJE PORUČIO: Nema razlog za bojazan da bi litije na bilo koji način mogle da ugroze zdravlje

Litije će biti organizovane u skladu sa propisanim mjerama, odnosno isto onako kako su organizovana i druga javna okupljanja ovih dana, saopštio je rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović.

On je, u intervjuu za podgorički “Dan”, rekao da je karakter litija miran i da zato nema razlog za bojazan da bi one na bilo koji način mogle ugroziti zdravlje učesnika ili drugih građana, a još manje da bi mogle ugroziti javni red i mir, prenosi Tanjug.

Perović je ocijenio da su neke od mjera donijete ne iz zdravstvenih, nego iz političkih razloga.

“Šta znači ograničenje javnog skupa na 200 ljudi”, postavio je pitanje Perović i dodao da ili imamo epidemiju, pa nema javnih okupljanja, ili su javna okupljanja dozvoljena, pa nema ograničenja.

Odgovarajući na pitanje da li su Mitropolija i eparhije SPC u Crnoj Gori prijavile održavanje litija kao javnih okupljanja i kakav je odgovor Uprave policije, Perović je rekao da “izgleda da neke litije nisu baš blagovremeno prijavljene za ovu nedelju”.

On je istakao da policija nije imala nimalo fleksibilnosti da uvaži jedan dan kašnjenja u prijavama, prema propisu to treba učiniti pet dana ranije, pa će pri mnogim hramovima biti održani molebani bez litije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com