Na Univerzitetu Crne Gore testiran Milivoj Dukić učesnik Olimpijskih igara u Londonu i Rio De Žaneiru - Volim Podgoricu

Na Univerzitetu Crne Gore testiran Milivoj Dukić učesnik Olimpijskih igara u Londonu i Rio De Žaneiru

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore danas su u Podgorici realizovali antropometrijsko mjerenje jedrilačara Milivoja Dukića, koji je bio učesnik Olimpijskih igara u Londonu i Rio de Ženeiru i sa velikim izgledima da obezbijedi i svoje treće učešće na igrama u Tokiju.

Milivoj Dukić osvojio je i prvo mjesto na Canarian Olympic Sailing Week-u za olimpijske klase, koji je održan od 4. do 8. decembra prethodne godine u Španiji. Takođe je osvajač zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu i aktuelni prvak Crne Gore.

Mjerenja su obavili dr Jovan Gardašević i dr Ivan Vasiljević kao i inženjer IT Miodrag Zarubica.

“Mjerenje je obavljeno sa najsavremenijom i najinovativnijom opremom, a jedriličar Dukić je na uvid dobio kompletnu sliku antropometrijskog stanja i esencijalne podatke morfološke dijagnostike. To se odnosi na vrijednosti potkožnog masnog tkiva, mišićnog tkiva, nivo visceralnih masti, stanje hidriranosti organizma, bazalni metabolizam, mineralni sastav koštanog sistema, nivo proteina u tijelu i kompletnu segmentnu analizu”, saopšteno je iu UCG.

Dr Jovan Gardašević je naveo da je mjerenjem jedrilačara Dukića nastavljen kontinuitet mjerenja stipendista Crnogorskog olimpijskog komiteta i zahvalio se Dušanu Simonoviću i naglasio bazičan značaj morfološke dijagnostike za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com