NEVJEROVATNA IZBORNA KAMPANJA: Političar iz Srbije obećava uvoz žena iz Kazahstana

Foto: privatna arhiva

Dok se većini političkih stranaka koje izlaze na izbore zamjera nedostatak sadržajnog političkog programa koji bi ih razlikovao od vladajuće partije, u vojvođanskoj opštini Plandište, zahvaljujući advokatu Danilu Lukiću i njegovoj Grupi građana “Za bolju opštinu Plandište”, ove zamjerke padaju u vodu, piše Nova.rs.

Pored industrijske zone i besplatnih udžbenika, Lukić svojim sugrađanima obećava da će, kao predsjednik opštine, da im nađe i supruge. U ovom banatskom selu svega nedostaje, pa tako i potencijalnih udavača.

“Mi smo napravili ovu grupu građana da bismo imali alternativu ovoj vlasti. Opoziciono smo orijentisani, jer neka alternative mora da postoji. Kod nas u sazivu nema nijedan opozicioni odbornik, svi su iz SNS ili su prešli. Mi moramo da postojimo”, rekao je Lukić, napominjući da više ne mogu da čekaju da ih se vlast sjeti.

“Kod nas ova bagra ništa nije uradila. Industrijska zona nam, od kako je 2013. napravljena, zvrji prazna. Eno, po njoj ovce pasu. Nijedna investicija nije investirana u Plandištu. Za kapelu u Velikom gaju, selu na granici sa Rumunijom, dali su šest miliona, a za školu u istom selu, gdje ima dvanaestoro djece 50 miliona dinara. Za Plandište ništa. Mladi odlaze, propada opština …” kaže Lukić, tvrdeći da se novac iz budžeta troši na “rent a kar vozila, a opštinska škoda se vozika od Pančeva do Beograda”. Pored ekonomskih problema, Plandište je, kaže Lukić, ostalo i bez djevojaka za udaju.

“Ja se bavim advokaturom, pa svi momci dolaze kod mene i žale se da nema djevojaka. Ja im kažem da ćemo, ako oni ne mogu da se ožene, da uzmemo jedno dva autobusa i dovedemo bar sto žena iz Bjelorusije. I, eto, za sedam godina nama tri nova školska odjeljenja”, kroz smijeh kaže Lukić. Međutim, da mlade “iz uvoza” nisu samo stvar humora, Lukić je potvrdio i na svom predizbornom plakatu, gdje je najavio osnivanje posebnog budžeta za ovakve projekte.

“Kao predsjednik opštine dajem riječ da ću se boriti za osnivanje posebnog opštinskog fonda za podsticanje nataliteta u opštini i organizovati dolazak djevojaka iz Belorusije i Kazahstana za naše neženje”. Na pitanje zašto je izabrao baš ove dvije zemlje, Lukić je za Nova.rs pojasnio da te države nijesu članice Evropske unije.

Da je Plandište zaista u problem sa odlaskom mladih potvrđuje, kako kaže Lukić i sam birački spisak.

“Na spisku nas ima 9.024, a tolko nema ni stanovnika. Mađari su uzeli mađarske pasoše, u dva sela smo imali Slovaka, oni su svi otišli u Slovačku. Upravo je u tome poenta. Da su otvorili tu Industrijsku zonu, dali ljudima plate po 500 eura, svi bi ostali, niko ne bi išao”, kaže Lukić, napominjući da je plan njegove Grupe građana upravo i u tome da zadrže ljude u Plandištu, kao i da se poljoprivredno zemljište vrati paorima “a ne tajkunima”.

Mada njegov program, takođe, nudi i “pomoć porodicama sa više djece kroz besplatne udženike i vrtić, prevoz za učenike i pomoć studentima”, Lukić ipak nije želio da pogađa koliko je svojih sugrađana uspio njime da animira.

“Ne znam šta da vam kažem. Pokrili smo sve kontrole izbora, imamo i Dosta je bilo i Metlu, pa šta bude – bude”, kaže Lukić, najavljujući da je ovo priprema za predsjedničke izbore 2022.

“Sljedeća godina je već predizborna godina, a mi nemamo predsjednika za kampanju. Vučić je skupio od partizana, četnika, komunista, Mađara, muslimana, Zukorlića, sve manjine … Mora prvo on da se sruši, pa ćemo dalje da vidimo,” kaže Lukić napominjući da je krajnje vrijeme da i političari iz manjih sredina podijele njegove ambicije.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close