VOZIO PIJAN, PA UBIO ČETVORO MLADIH: Suđenje mladiću odgovornim za stravičan udes na Ibarskoj magistrali - Volim Podgoricu

VOZIO PIJAN, PA UBIO ČETVORO MLADIH: Suđenje mladiću odgovornim za stravičan udes na Ibarskoj magistrali

Kriv sam što sam te noći vozio pod dejstvom alkohola i nisam se pridržavao ograničenja brzine. Izjavljujem saučešće porodicama poginulih i jako mi je žao zbog svega što se desilo. Ovo je pred Višim sudom u Beogradu kazao Nikola Mihailović (28), optužen za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.

Teško je povrijeđen maloljetni Stefan S, koji je bio u “dačiji”, a u “bmv-u” povrede opasne po život zaobili su Stefan Matović i Kristina Vasiljević, dok je lakše povrijeđen Stefan Ivanović.

FOTO: VESNA LALIĆ / RAS SRBIJA

Kako prenose “Novosti” tužilac je naveo da je Mihailović te noći vozio sa 1,36 miligrama alkohola u krvi i brzinom od najmanje 117 kilometara na čas:

– Brzina je u toj dionici ograničena na 50 kilometara na sat. Da je vozio sporije i dozvoljenom brzinom, bio bi udaljeniji i ne bi došlo do saobraćajne nezgode.

Nikola Mihailović nakon priznanja krivice, ispričao je da su te večeri sjedjeli u kafani i svi su pili pivo, osim Katarine. Kada su krenuli kući on je sjeo za volan “bmv-a” Stefana Matovića da ih razveze, jer je kako kaže bolje poznavao sporedne puteve kojima je htio da ide.

– Stefan mi je rekao da ne vozim krivinama, jer će mu biti muka, pa sam nastavio magistralom. Ne sjećam se dobro svega, možda zbog stresa koji sam doživio. Znam da sam vidio automobil koji mi je išao u susret i da me zaslijepio. Potom sam na sekund vidio štop svjetla i završili smo na livadi. Nisam reagovao da izbjegnem sudar. Nisam stigao – objašnjava on.

Mihailović je ispričao i da misli da je išao oko 100 kilometara na sat, da “dačiju” nije uočio kad se uključivala na magistralu i da je bio svjestan da vozi brzo, više od dozvoljenog i da nije dozvoljeno voziti kad pije alkohol. Rekao je i da je ranije na Ibarskoj magistrali po danu vozio od 60 do 80 kilometara na sat, a po noći od 80 do 100 kilometara na sat.

Mihailovićevi branioci su tražili da mu se ukine pritvor u kojem je već 10 mjeseci. Njegov advokat Darko Komnenić kazao je da ima ogroman osjećaj krivice, da ne spava noćima, da ćuti i da mu je psihijatar prepisao terapiju, kao i da ga za vrijeme korone ljekari nisu posjećivali. Tužilac se usprotivio, a sudija je odbila zahtjev, navodeći da i dalje postoje razlozi da ostane u pritvoru.

Svjedoci

Stefan Matović je kao svjedok generalno potvrdio Mihailovićevu priču. Jedino je kazao i da su prije kafane sjedjeli u jednom kafiću u Lazarevcu i popili po pivo. Naveo je i da nije znao kojim će putem Nikola da vozi, da je vidio jaka svjetla koja su im išla u susret, potom sudar i prekid filma. Katarina Vasiljević i Stefan Ivanović nisu se sjećali udesa.

 

(Novosti/Blic)

2 komentara

  1. naturally like your web-site but you need to check the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to inform the truth on the other hand I will surely come back again.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com