KRAPOVIĆ: Svi smo mi Džordž Flojd, ovo što se desilo volja je jednog čovjeka - Volim Podgoricu

KRAPOVIĆ: Svi smo mi Džordž Flojd, ovo što se desilo volja je jednog čovjeka

Bivsi gradonačelnik Budve i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović kazao je da su danas svi Džordž Flojd i da svi imaju koljeno na vratu.

“Ovo danas što se desilo u Budvi volja je jednog čovjeka Mila Đukanovića i njegove kriminalne klike”, istakao je Krapović.

On je pozvao sve građane da dođu ispred stanice policije, jer se, kako je kazao, danas u Budvi brani demokratija i sloboda Crne Gore.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je kazao da će ovdje poslanici Demokrate ostati ovdje u Budvi da brane član 2 Ustava Crne Gore.

On je pozvao građane da se okupe i međunarodnu zajednicu da reaguje

Uhapšeni su i sin i brat Marka Carevića.

Jedan policajac je danas u Budvi prilikom hapšenja sekretara za investicije Opštine Budva Mladena Mikijelja, primijenio istu tehniku kao i američki policajac Derek Šovin 25. maja prilikom hapšenja Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu u Sjedinjenima Američkim Državama (SAD).

Policajac je Mikijelju držao koljeno na vratu.

Flojd je preminuo nakon hapšenja, 25. maja u Mineapolisu, nakon intervencije bijelog policajca koji mu je gotovo devet minuta držao koljeno na vratu uprkos povicima da ne može da diše.

Flojdova smrt pokrenula je proteste širom SAD i svijeta.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com