OTAC UBIJENE BRAĆE ĆULAFIĆ: Presuda ubici mojih sinova je spomenik SRAMA crnogorskog pravosuđa - Volim Podgoricu

OTAC UBIJENE BRAĆE ĆULAFIĆ: Presuda ubici mojih sinova je spomenik SRAMA crnogorskog pravosuđa

Povodom presude Apelacionog suda kojom je  Mašan Čogurić osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva braće Davorina i Danijela Ćulafić, oglaiio se otac ubijene braće, Borislav Ćulafić, koji je presudu ocijenio kao “spomenik srama i tida crnogorskog pravosuđa”.

Braća Ćulafić ubijena su 15. februara 2014. godine u podgoričkom naselju Stari Aerodrom.

“Obavještavam crnogorsku javnost, (onu javnost koja ne pripada crnogorskoj mafiji, crnogorskim kriminalcima, jatacima i zaštitnicima crnogorskih kriminalaca), u koje spadaju, pojedine sudije crnogorskog pravosuđa, pojedini tužioci crnogorskog tužilaštva i pojedini sudski vještaci, glavni pomagaći sudijama i tužiocima, u odbranama, izvršioca teških krivičnih djela, od zaslužene simbolične odgovornosti, dugotrajnih, tobošnjih,  maksimalnih kazni zatvorom od 40 godina”, kaže Borislav Ćulafić u reagovanju dostavljenom medijima.

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

Danas, nakon saopštenja presude od strane Apelacionog suda, saopštenja postupajućeg Vijeća sudija: Seke Piletić, Milića Međedovića i Ratka Ćupića, odlukom “da se oslobađa odgovornosti,“ egzekutor ubistva braće Ćulafić, Mašan Čogurić iz Podgorice, danas, po četvrti put, nakon skoro  šest i po godina, od ubistva vatrenim oružjem braće Ćulafić, danas je crni dan, ne samo za braću Ćulafić, koji su po četvrti put  danas poginuli, od odluke postupajućih sudija. Danas nije samo crni dan za roditelje braće Ćulafić, danas je crni dan za  crnogorsku pravdu, za crnogorsko sudstvo i za crnogorsko tužilaštvo. 

Danas treba da reaguje Glavni specijalni tužilac za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, da izda naredbu za oduzmanje spisa predmeta, da hitno pokrene izviđajne  radnje, protiv svih postupajućih sudija, pojedinih vještaka  i tućioca Šoškića koji nijesu skrivali svoju naklonjenost, odbrani izvršioca teškog krivičnog djela, Mašanu Čoguriću. Te radi toga, sačinjavali nalaze i mišljenja, tj. nedozvoljene fasifikovane neistine i “projektovane“  takozvane nalaze i  mišljenja, u korist odbrane izvršioca  teškog zločina.

Danas su doživjeli profesionalni krah, profesionalni fijasko, sudije Višeg suda u Podgorici: Vladimir Novović, Vesna Moštrokol, Branka Bošković, sudije u takozvanom ponovljenom sududskom postupku, u Višem sudu u Podgorici: Vesna Moštrokol, Natalija Boričić i Miljana Pavlićić, a konačno, danas su doživjeli profesionalni fijasko, sudije Apelacionog suda, koji su danas saopštili posrnulu presudu: Milić Međedović, Seka Piletić i Ratko Ćupić, pri kraju svojih sudijskih karijera.

Odbrana optuženog imala je zakonsko pravo da iznosi pred sudom neistine i rutinske  uobičajene fikcije, retoričke poštapalice nadrealizma i romantizma, praveći od tragedije, komediju, sračunatu  na izbjegavanju krivice izvršioca zločina Mašana Čogurića, ali sud nema pravo da na osnovu takvih rutinskih-očekivanih neistina, zasniva presudu i ruga se žrtvama.

U spisima predmeta, postoje službena akta, materijalni dokazi, foto elaborat i službena skica lica mjesta, na dan uviđaja, sa dimenzijama veoma skučenog-minijaturnog slobodnog prostora u loži, uobičajenih malih dimenzija  ložaa – separea, te braća Ćulafić, nijesu logički mogla biti u unutrašnjost lože. Daljina od ulaznih rana, ( kod Danijela, boćno u desnom dojkinnom predjelu ),  do usta cijevi revolvera je 90 sm, po nalazu vještaka,  plus, krajnje dužine revolvera, plus, ispružena ruka ubice, sve ukupno je duže od unutrašnjosti dužine lože, koja je, na službenoj skici 175 cm. Neprosute i neprevrnute, visoke staklene čaše uskog dna, pune vode, na lako pokretljivom stolu u loži, a sve vidljivo na službenim fotografijama na dan uviđaja, neoborivo se  zaključuje, da je u ciljnoj loži,  vladao savršen mir. Pravac i smjer ulazno – izlaznih rana, u obdukcionom nalazu, neoborivi su dokaz , da braća Ćulafić nijesu  ciljana – pucana u grudi, kako je to smišljeno saopštavala odbrana i logistika odbrane  zajedno sa  postupajućim tužiocem  Milošem Šoškićem,  već  bočni, u denom dojkinom  dijela tijela, a izlazne rane su na leđnom dijelu lijeve pazušne linije kod prvo strijeljanog Danijela, a svjedok događaja, ciljan je u lijevom dojkinom predjelu, a izlazna rana je na leđnom pazušnom predjelu, kako piše u obdukcionom nalazu, što neoborivo dokazuje, da su braća Ćulafić, bili  okrenuti bočnim djelovima tijela, ustima i pravcu revolvera i ispružene ruke strelca, što znači u pasivnom položaju, a ne licem prema Mašanu Čoguriću, što odbrana smišljeno zavarava javnost i sud, zajedno sa tužiocem Šoškićem i „sinhronizovanom“ podrškom od strane pojedinih urednika portala i vlasnika portala, koji su naslovima bili „konjica“ odbrani izvršioca zločina nad braćom Ćulafić.

Svi koji su „izdavali pero pod kiriju,“ odgovaraće pred Bogom! Dakle, ubica nije logički mogao biti  napadnut i smišljeno je usred bijela dana sa sobom ponio revolver i potegao revolver , jer je tako planirao, inscenirao i uz pomoć“domaćeg terena,“ namamio i likvidirao mlađeg Danijela Ćulafića, a zatim  i svjedoka događaja Davorina Ćulafića. Navedene sudije Apelacionog suda,“oslobodili su odgovornosti,“ Mašana Čogurića,  izvršioca teškog krivičnog djela, teško ubistvo braće Ćulafić.

“Oslobodili su” Mašana Čogurića, koji je pravosnažnim rešenjem Osnovnog suda u Podgorici, u predmetu Km.br.09/30 od 20.11.2009.godine, osuđen zbog krivičnog djela, nanošenje teških tjelesnih povreda , zbog čega mu je Osnovni sud u Podgorici, kao starijem maloljetniku, izrekao vaspitnu mjeru, pojačan nadzor od strane roditelja, usvoioca ili staraoca. Da je poražavajuća presuda Višeg suda, djelovala vaspitno, na Mašana Čogurića, uvjerili su se gledaoci“  dokumentarnog filma iz spuškog zatvora,“ Dolje ruke druže dok te Mašan bije.“ Mašan Čogurić, nije ubio samo Danijela i Davorina, ubio je i njihovu majku i oca i zavio nas u crno. Mašan Čogurić stavio nam je crni barjak na kuću, taj vječiti crnogorski simbol, porodičnog ugaska !

Ova današnja presuda Apelacionog suda i postupajućeg Sudskog vijeća,  najznačajniji je spomenik srama i stida crnogorskog pravouđa.

Nama roditeljima, ostaje vječna žalost, a svim učesnicima koji su falsifikatima učestvovali u sudskoj farsi, koji su falsifikovali istinu,  tokom dugotrajnog simuliranog tobožnjeg suđenja, neka je vječna sramota i odgovornost pred Bogom. Prokleti bili!, zaključuje se u reagovanju Borislava Ćulafića, oca ubijene braće Ćulafić.

A.K.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com