VUK LALATOVIĆ O UBISTVU RANKA VULETIĆA:”Uplašio sam se, izvadio pištolj i pucao u njega” - Volim Podgoricu

VUK LALATOVIĆ O UBISTVU RANKA VULETIĆA:”Uplašio sam se, izvadio pištolj i pucao u njega”

Lalatović je u istrazi naveo da mu je Peko Đikanović u zatvoru u Spužu diktirao, a on pisao da je ubio Vuletića po nagovoru Markovića i Božovića, a sve da bi Đikanoviću pomogao da dobije skraćenje zatvorske kazne, piše Dan.

Nikšićanin Vuk M. Lalatović priznao je juče na suđenju da je ubio sugrađanina Ranka Vuletića 1. avgusta 2019. godine. Okrivljeni je pred krivičnim vijećem sudije Vesne Moštrokol u Višem sudu u Podgorici kazao da je to učinio iz straha, a ne, kako tvrdi tužilac, po nagovoru okrivljenih Andrije Markovića i Miloša Božovića, kojima se sudi u odsustvu.

– Priznajem da sam ubio Vuletića i kajem se zbog toga. Kada sam vidio šta sam uradio, otišao sam i prijavio se u policiju. Ostajem kod izjave koju sam dao tužiocu i zaista se kajem zbog toga što sam učinio – izjavio je Lalatović.

Nakon toga je sudija pročitala njegovu odbranu iz istrage u kojoj je Lalatović naveo da mu je Peko Đikanović u zatvoru u Spužu diktirao, a on pisao na listicama papira da je ubio Vuletića po nagovoru Markovića i Božovića, a sve kako bi Peku pomogao da dobije skraćenje zatvorske kazne.

– Napisao sam na papiru sve što mi je Peko Đikanović diktirao, da sam ubio Vuletića po nagovoru Markovića i Božovića s namjerom da mu pomognem oko skraćenja zatvorske kazne – naveo je Lalatović.

Osim toga, optuženi je kazao da ga je nožem napao nepoznat momak dok je šetao Trebjesom u Nikšiću i da se to dogodilo mjesec dana prije nego je ubio Vuletića. Kaže da je saznao da iza ovog napada na njega stoji Vuletić.

– Kada sam se sreo sa Vuletićem pitao sam ga zašto je slao momke da me ubiju. Na to mu je Vuletić, navodno, odgovorio: „Mrš, mali, ne znaš ti sa kime si se zakačio”. Uplašio sam se i izvadio pištolj i pucao u njega. Pošao sam u policiju i prijavio se – rekao je okrivljeni kod tužioca.

Pojasnio je kako je na listicama napisao da ga je angažovao Marković.

– Ne mogu da se sjetim šta sam pisao na listicama, jer mi je Peko diktirao šta da pišem, a sjetio bih se da sam ja iz svoje glave pisao. Rekao sam i mom bivšem braniocu, advokatu Damiru Lekiću, prilikom posjete u zatvoru da Peko Đikanović treba da mi diktira na listice, na šta sam i pristao na Pekov predlog, da „namjestimo” Markoviću i Božoviću. Advokat Lekić mi je rekao da nije u redu da namještam druge ljude za ubistvo, a „ti kako hoćeš” – odgovorio je Lalatović na pitanje advokata Velibora Markovića, branioca okrivljenog Božovića.

U nastavku suđenja pročitana je i izjava okrivljenog Božovića, u kojoj je naveo da on ne poznaje Lalatovića, te da sa njim nikada nije bio u kontaktu, niti mu je predao kriptovani telefon. Dodao je da ne poznaje Peka Đikanovića, a ni Ranka Vuletića.

Optužen za ubistvo iz koristoljublja

Optužnicom je predstavljeno da je Lalatović počino krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja, dok su Andrija S. Marković i Miloš M. Božović u julu prošle godine u Podgorici umišljajno podstrekli okrivljenog Vuka Lalatovića da iz koristoljublja ubije Ranka Vuletića.

– Okrivljeni Marković i Božović su okrivljenom Lalatoviću obećali novčanu nagradu za ubistvo Vuletića. Okrivljeni Vuk Lalatović je 1.8.2019. oko 10 sati u Njegoševoj ulici u Nikšiću iz koristoljublja ubio Vuletića. Prvo je tražio da se sa njim sretne, kada mu se predstavio i tražio da sami prošetaju i porazgovaraju, da bi, kada su se odvojili i kada su došli ispred prodavnice, iznenada izvadio pištolj „crvena zastava”, koji je neovlašćeno držao i u Vuletića ispalio šest hitaca, nakon čega je nastupila smrt – navodi se u optužnici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com