NOVI ŠOKANTNI DETALJI ISTRAGE: Evo šta je dovelo do tragedije u kojoj je poginuo legendarni KOBI BRAJANT - Volim Podgoricu

NOVI ŠOKANTNI DETALJI ISTRAGE: Evo šta je dovelo do tragedije u kojoj je poginuo legendarni KOBI BRAJANT

Pilot koji je upravljao helikopterom, u kom su život izgubili Kobi Brajant i njegova ćerka Đijana,  bio je dezorjentisan u trenutku pada letjelice, pokazala je istraga.

Podsjetimo, u helikopterskoj nesreći koja se dogodila 26. januara u Sjedinjenim Američkim Državama poginulo je ukupno devet ljudi. Živote su tada izgubili i legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant i njegova 13-godišnja ćerkica Đijana.

Pet mjeseci kasnije objavljeni su novi detalji o nesreći, koji su pokazali da je pilot Aru Zobajan bio dezorjentisan. On je razgovarao sa kontrolom ljeta i rekao da se penje na visinu od 1220 metara kako bi došao iznad oblaka, a zapravo je u tom momentu već padao munjevitom brzinom prema brdu u koje je udario helikopter.

FOTO: PRINTSCREEN

U izvještaju Nacionalnog odbora za sigurnost u saobraćaju navedeno je da je pilot vjerovatno pogrešno procijenio putanju letjelice, što se može dogoditi ako jed dezorjentisan uslijed slabe vidljivosti.

FOTO: EPA

Tako su potvrđene teorije stručnjaka koji su ukazivali na to da je Zobajan bio dezorjentisan. Podsetimo, na heliopteru nije bilo tragova kvara.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com