UHAPŠEN PODGORIČANIN: Policija mu u stanu pronašla skoro pola kila heroina - Volim Podgoricu

UHAPŠEN PODGORIČANIN: Policija mu u stanu pronašla skoro pola kila heroina

Podgoričanin Nikola Brajović (36) uhapšen je nakon što je policija pretresom njegovog stana pronašla i oduzela oko 420 grama heroina, saopšteno je iz Uprave policije.

Droga je pronađena zajedničkom aktivnošću službenika Sektora kriminalističke policije i Centra bezbjednosti Podgorica.

“Podgorička policija je, postupajući na osnovu operativne informacije Sektora kriminalističke policije, u Ulici Miloja Pavlovića kontrolisala N.B. (36) kod kojeg je pronašla i oduzela nekoliko pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge heroin, manju količinu marihuane i novac u iznosu od 615 eura”, navodi se u saopštenju.

Nakon što su kod Brajovića pronašli drogu, policija je od tužioca tražila da im obezbijedi nalog za pretres stana tog tridesetšestogodišnjaka:

“Dobijanjem naredbe od strane sudije za istragu Višeg suda, policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija gdje su pronađena i oduzeta četiri pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge heroin težine oko 418 grama, četiri pakovanja sa sadržajem manje količine marihuane, vaga za precizno mjerenje i mikser za miješanje sa tragovima heroina.

Ukupno je pronađeno i oduzeto oko 421 gram heroina”.

Fiktivne fakture

U drugoj akciji “Bora” policija je po nalogu Specijalog državnog tužilaštva (SDT) otkrila i procesuirala jedno preduzeće i S.B., kojeg sumnjiče da je fiktivnim fakturama oštetio državni budžet za 175.000 eura.

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Sektora za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, SDT-u podnijeli izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv pravnog lica i odgovornog lica u tom preduzeću:

“Zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i utaja poreza i doprinosa putem pomaganja. Sumnja se da je S.B. krivična djela koja mu se stavljaju na teret izvršio na način što je po osnovu fiktivnih faktura primao uplate od strane većeg broja pravnih lica iz Crne Gore, u iznosu od oko 750.000 eura, te je ta sredstva podigao sa svojih žiro-računa, i ista, uz određenu nadoknadu, vratio uplatiocima. Na taj način je osumnjičeni, kako se sumnja, omogućio utaju poreza i doprinosa i štetu po budžet Crne Gore u iznosu od oko 175.000 eura”, saopšteno je iz policije.

2 komentara

  1. The the next time I just read a blog, I really hope that this doesnt disappoint me approximately brussels. Get real, Yes, it was my option to read, but I really thought youd have some thing intriguing to say. All I hear is usually a couple of whining about something that you could fix when you werent too busy searching for attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com