“BLJESAK ĆE BITI OBDANIŠTE ŠTO VAS OVĐE ČEKA” Sveštenik CPC prijetio Srbima na FB, više građana ga prijavilo policiji (FOTO) - Volim Podgoricu

“BLJESAK ĆE BITI OBDANIŠTE ŠTO VAS OVĐE ČEKA” Sveštenik CPC prijetio Srbima na FB, više građana ga prijavilo policiji (FOTO)

Policija u Tivtu podnijela je krivičnu prijavu protiv đakona Crnogorske pravoslavne crkve Steva Mašanovića (45), koji je na jednoj društvenoj mreži pozivao na nasilje postavivši objavu uvrjedljive sadržine sa govorom mržnje i netrpeljivošću na osnovu nacionalne pripadnosti.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, državni tužilac se izjasnio da se u radnjama Mašanovića stiču elementi krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

“Protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio pomenuto krivično djelo”, naveli su u policiji.


Mašanović je na svom FB profilu objavio status gdje prijeti Srbima, naglašavajući da će Bljesak i Oluja biti obdanište naspram onoga što čeka Srbe u Crnoj Gori.

Protiv Mašanovića je više građana podnijelo prijave.

Mašanović je ovu objavu ubrzo uklonio kada mu je saopšteno da će zbog nje trpjeti sankcije, a kasnije je deinstalirao i svoj Fejsbuk nalog.

Mašanović je porijeklom iz okoline Zvornika, i bivši je pripadnik Vojske Jugoslavije a kasnije i Vojske Crne Gore, gdje je prije nekoliko godina dobio otkaz. Poslije otkaza u vojsci postaje aktivista Socijaldemokrata Ivana Brajovića.

Prije dvije godine postao je sveštenik CPC.

M.V.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com