ILIJA AŠANIN: Pojedini ljekari iz Nikšića pogazili norme i kodeks - Volim Podgoricu

ILIJA AŠANIN: Pojedini ljekari iz Nikšića pogazili norme i kodeks

Direktor nikšićke bolnice dr Ilija Ašanin kazao je danas da su neki ljekari grubo prekršili kodeks i norme profesije.

“Prethodnih dana svjedočili smo grubom gaženju svih normi i kodeksa od strane pojedinih ljekara iz Nikšića. Pojedinih, jer mi ljekari ne brojimo i ne razbrajamo ljude i pacijente niti je to naš poziv. Naš poziv je da pomažemo ljudima, jednako, i ljekari i medicinsko osoblje. Da pomažemo i ne dijelimo ni po vjeri ni po naciji, ni po partijskoj, ni po socijalnoj ni po bilo kojoj drugoj osnovi. I danas, poslije više hiljada obavljenih operacija, sa punom posvećenošću ulazim u operacionu salu. Sa punim poštovanjem svega onoga čemu smo se mi ljekari zakleli, sa misijom spašavanja života”, rekao je dr Ašanin.

Ašanin u saopštenju za javnost kaže kako je “misija ljekara da pomaže ljudima, a ne da dijeli i ruši izgrađeno”.

Dalje navodi da osjeća “obavezu i odgovornost da se obratim u ime posvećenih, vrijednih, požrtvovanih i odgovornih zdravstvenih radnika Nikšića, sa kojima radim i koji me svakodnevno kontaktiraju”.

“Nažalost, pojedini su to sve bacili pod noge i grubo se ogriješili o svoj poziv. Sakupljali su potpise za politiku koja pokušava da sruši sve vrijednosti koje je savremena multietnička i multikonfesionalna Crna Gora uspjela da izgradi. Ponosni smo na danonoćni trud i požrtvovanje koje ulažemo. Ponosni smo na poštovanje i saradnju koju smo izgradili – i zdravstveni radnici međusobno, i sa našim građanima. Naša bolnica u Nikšiću služi i služiće na ponos i nama zdravstvenim radnicima i građanima, i odoljeće svim iskušenjima”, zaključuje dr Ašanin u saopštenju.

PROČITAJTE I OVO

I PLJEVALJSKI LJEKARI PODRŽALI SPC I PORUČILI: Ne protjerujte sveštenike!

PODGORIČKI LJEKARI PODRŽALI KOLEGE IZ NIKŠIĆA: Samo hrabro i naprijed, svi zajedno”Jer kolege moje su braća moja”

GRBOVIĆ: Imamo ljekare koji ne služe na čast profesiji- ja kod njih neću na liječenje

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com