INCIDENT U NIKŠIĆU: Ljekari iz redova Demokrata osudili napad na kolegu - Volim Podgoricu

INCIDENT U NIKŠIĆU: Ljekari iz redova Demokrata osudili napad na kolegu

Ljekari koji su funkcioneri Demokratske Crne Gore izrazili su najoštriju osudu napada na kolegu dr Marka Mitrovića u Nikšiću.

“Osuđujemo i pasivno držanje policije koja je tom prilikom stajala upravo do mjesta ovog varvarskog čina”, naveli su doktori Albin Ćeman, Valentina Minić, Tamara Vujović, Borislav Đurišić, Milija Mimović, Anđela Bečić, Nenad Sekulić, Goran Jovanović.

“Duboko smo razočarani što su iz ovog nasilničkog i huliganskog događaja, uprkos video zapisima, proistekle neistinite tvrdnje službenika policije, v.d. direktora bolnice, g. Ašanina i gradonačelnika Nikšića, g. Grbovića, koji su, umjesto osude huligana zbog prebijanja ljekara, prvo pokušali da optuže još jednog uglednog nikšićkog hirurga da nije želio pružiti medicinsku pomoć policajcima”, saopštili su funkcioneri Demokrata.

Budući da je istina osnov zdravstvene profesije, kako su saopštili, žele da čuju odgovore na nekoliko pitanja.

“Da li ste se gospodine Ašanin, zapitali ko je zvjerski napao ljekara one bolnice, čiji ste vi v.d. direktora? Da li ćete ipak smoći snage da osudite taj gnusni čin čija je žrtva, Vaš kolega, dr Mitrović? Da li ćete dozvoliti sebi da, kao v.d. direktora bolnice, budete jedini čovjek koji nije osudio napad huligana na ljekara koji radi upravo u toj bolnici? Ovakvi događaji beskrajnog uniženja medicinske struke, ne služe na čast ni kaznenoj ekspediciji g. Ašanina, a ponajmanje jednom gradonačelniku”, navodi se u saopštenju.

Ljekari izredova Demokrata su naveli da je Grbobiću dužnost da bude predstavnik svih građana, da se u ime građana zalaže za mir i smanjenje tenzija, a ne, kako su naveli, da krajnje neprimjerenim izjavama poziva ljude da se u doba epidemije korona virusa ne liječe kod svojih doktora, “koje predstavljate kao nesavjesne, nečasne i nedostojne ljekarske profesije i prakse, čime dovodite sebe u zonu krivične odgovornosti ugrožavajući zdravlje građana na jedan vrlo opasan način”.

“Pozivamo organe reda da hitno utvrde identitet huligana kako bi građani mogli bez straha da se kreću nikšićkim ulicama. Centar bezbijednosti Nikšić pozivamo da bez odlaganja utvrdi identitet i najstrožije sankcioniše službenike policije koji su cijeli čin prebijanja dr Mitrovića pasivno posmatrali, a g. Grbovića da se izvini javnosti zbog izrečenih neistina, pozove građane da se liječe kod svojih doktora u zdravstvenim ustanovama i podnese ostavku zbog prijetnji po javno zdravlje građanki i građana Nikšića”, piše u saopštenju.

Demokrate smatraju da je neophodno da ljekari u toku vršenja svoje humane dužnosti na radnom mjestu, dobiju status službenih lica kako bi bili zaštićeni od batinaša, “ali i od partijskih kadrova koji su se poslednjih dana brutalno obrušili na njih zbog podrške Crkvi u borbi protiv diskriminacije”.

“Ovom prilikom pozivamo sve ljude na odgovornim pozicijama da se ograde od nasilja, brutalnosti i torture, te pozovu na mir, toleranciju, i poštovanje ljudskih prava, u kojim, sloboda mišljenja i govora imaju posebnu vrijednost”, dodaje se u saopštenju.

1 komentar

  1. All I can point out is, I am not sure what to really say! Except obviously, for the superb tips that happen to be shared within this blog. I can think of a thousand fun methods to read the reports on this site. I’m sure I will eventually take a step employing your tips on those things I could not have been able to deal with alone. You’re so careful to let me be one of those to benefit from your valuable information. Please recognize how a great deal I appreciate it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com