SKORO SAM ZAPLAKALA: Talas organizovanog kriminala širi se Crnom Gorom - Volim Podgoricu

SKORO SAM ZAPLAKALA: Talas organizovanog kriminala širi se Crnom Gorom

Piše: Vesna Radojević

Novi talas organizovanog kriminala u Crnoj Gori bacio je debelu sjenku na dobru, staru, mafiju, narko dilere, škaljarce i kavčane, na eksplozije automobila, ubijanje po ulicama i kafićima.

U odnosu na ove nove kriminalce, dobri, stari mafijaši, su mačji kašalj.

Ovi novi mnogo su opasniji, podmukliji, licemjerniji, viču “Sloboda!”, viču “Ustav! Zakoni! Pravna država!”, viču “Slobodni izbori!”, viču “Nediskriminacija!”, viču “I naša djeca hoće da rade i žive!”, viču “Ljudska i građanska prava!”, viču “Sloboda govora! Sloboda okupljanja!”, a oni najopasniji među njima viču čak i “Međunarodne konvencije!”

Teško je prosječnom građaninu Male pohvatati kako se, brzinom svjetlosti, čestiti ljudi, pretvaraju u kriminalce i završavaju po stanicama policije i u tužilaštvima. Teško je pohvatati ko je sve sproveden, ko je pozvan, ko je pušten, ko je pritvoren, ko je osuđen, ko je protjeran, koga je rešetaka spasio neki sudija za istragu. Ne može majčin sin popamtiti ko je zalisičen jer je škrabao po Fejsbuku, ko je sijao paniku po društvenim mrežama, ko je otišao da zapali svijeću, ko je pozivao na otpor, ko je bio na nekom opasnom skupu.

Mnogo su dobro maskirani ovi novi kriminalci.

Recimo, čestiti Budvanin Dragan Krapović. Ko bi ikada posumnjao da je vođa organizovane kriminalne grupe?

U njegovoj kriminalnoj organizaciji i službenici Vodovoda, Komunalne policije i vatrogasaci, o jadu zabavše Budvu i Budvane. Teško mi je palo kad su specijalci odveli vatrogasace. Skoro sam zaplakala. Meni su vatrogasci heroji. Gase požare, spasavaju živote, glavu u torbu, a ispade, sve to rade kako bi dobro maskirali svoje kriminalno djelovanje.

Teško mi je palo i kad su djecu iz sportske hale građani Budve istjerali suzavcem. Djeca plaču i bježe. Gledam posle snimak, oni prozori sportske hale visoko, nemoguće bez puške dobaciti. Ali, kad kaže policija, nema dileme. Građani Budve su sigurno, nekako, dobacili.

Šta reći o najvećem, i najmoćnijem, od svih ovih novih crnogorskih kriminalaca i njegovoj kriminalnoj organizaciji? On je najopasniji. Ima nevjerovatnu kriminalnu infrastrukturu. U preko 600 manastira i crkava širom Male raspoređeni državni neprijatelji. I ogroman broj spoljnih saradnika. Odanih i lojalnih. Đedo je opasan. Ne postoji opasniji od njega. Njega najprije treba onesposobiti, razbiti mu infrastrukturu, i Mala će biti bezbjedna.

Opasan talas organizovanog kriminala širi se Crnom Gorom. Širi se mreža kriminalaca, mnogo opasnijih od onih koji nose oružje i diluju kokain na tone. Oni dobri, stari kriminalci, mafijaši, ćute i rade, ništa ne traže. Ovi novi su opasni. Viču. Okupljaju se. Pišu po Fejsbuku. Pružaju otpor. Šire paniku. Stalno traže neka prava. Nikad nisu zadovoljni. Neće da ćute. Neposlušni su, brate slatki!.

Nikad teže, nikad izazovnije vrijeme za našu Vladu.

Osim što mora spasavati živote građana od opasnog virusa i objašnjavati kako i zašto virus vreba iz nekih okupljanja, a kod drugih okupljanja nije uopšte opasan, osim što se mora pravdati jer nam konkurencija otima turiste i pojašnjavati kako nije tačno da nam prijeti bankrot u oktobru, osim što mora sva ta pojašnjenja hendlovati po medijima koji nisu provladini, mora još i čuvati Malu od neprijatelja koji vrebaju iza svakog ćoška.

Mora se i poneki nelegalni objekat srušiti, u brdima, da bi se poslalo upozorenje hiljadama nelegalnih na pjenu od mora. Da im ne padne na pamet da i oni počnu da viču. Da se bune. Ili da se, ne daj Bože, okupljaju.

Mora se i nadobudnom Marku Careviću pokazati da nije jači od ekskluzivnih čuvara Male. Džaba Carević viče “Ustav! Zakoni! Volja građana!”

Stiglo je tropsko ljeto. Nema turista, čak su se i stari, dobri, mafijaši pritajili. Samo mi domaći, baškarimo se po praznim plažama u uživamo u prirodnim ljepotama Male.

I čekamo jesen.

 

 

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com