USKORO: Objavljen konkurs za gradnju istočne tribine Gradskog stadiona u Podgorici - Volim Podgoricu

USKORO: Objavljen konkurs za gradnju istočne tribine Gradskog stadiona u Podgorici

Glavni grad Podgorica objavio je konkurs za idejno arhitektonsko rješenje istočne tribine Gradskog stadiona u Podgorici, što predstavlja prvi korak ka kompletiranju izgradnje najvećeg stadiona u državi.

Kako su naveli iz Glavnog grada, cilj sprovođenja javnog konkursa je dobijanje kvalitetnog arhitektonskog rješenja nove istočne tribine Gradskog stadiona sa pratećim sadržajima, u svemu prema važećim UEFA i FIFA standardima.

Izgradnja istočne tribine u okviru postojeće strukture stadiona nalaže rješenje koje će se, dodaju oni, adekvatno uklopiti u izgrađeni ambijent, ali i dodatno oplemeniti prostor.

“Od konkursnih radova se očekuje da ponude rješenje objekta istočne tribine i pripadajućeg platoa, koje će odražavati savremena arhitektonska dostignuća i čija će se forma skladno uklopiti u postojeće izgrađene strukture, a istovremeno ponuditi funkcionalno ostvarivanje predviđenih programskih sadržaja. Ponuđeno rješenje treba da bude ekonomski održivo uz primjenu savremenih tehnologija, a u cilju ostvarivanja energetske efikasnosti i smanjenog uticaja na životnu okolinu”, poručuju iz Glavnog grada.

Podsjećaju da je konkurs ponovo raspisan jer su u prvom pozivu dostavljena rješenja koja nijesu zadovoljila kritereijume koji su bili definisani konkursom.

1 komentar

  1. Can I just now say what a relief to find one who in fact knows what theyre speaking about online. You definitely understand how to bring a problem to light making it essential. Workout . should see this and understand this side from the story. I cant think youre less well-known when you absolutely provide the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com