USKORO: Objavljen konkurs za gradnju istočne tribine Gradskog stadiona u Podgorici

Glavni grad Podgorica objavio je konkurs za idejno arhitektonsko rješenje istočne tribine Gradskog stadiona u Podgorici, što predstavlja prvi korak ka kompletiranju izgradnje najvećeg stadiona u državi.

Kako su naveli iz Glavnog grada, cilj sprovođenja javnog konkursa je dobijanje kvalitetnog arhitektonskog rješenja nove istočne tribine Gradskog stadiona sa pratećim sadržajima, u svemu prema važećim UEFA i FIFA standardima.

Izgradnja istočne tribine u okviru postojeće strukture stadiona nalaže rješenje koje će se, dodaju oni, adekvatno uklopiti u izgrađeni ambijent, ali i dodatno oplemeniti prostor.

“Od konkursnih radova se očekuje da ponude rješenje objekta istočne tribine i pripadajućeg platoa, koje će odražavati savremena arhitektonska dostignuća i čija će se forma skladno uklopiti u postojeće izgrađene strukture, a istovremeno ponuditi funkcionalno ostvarivanje predviđenih programskih sadržaja. Ponuđeno rješenje treba da bude ekonomski održivo uz primjenu savremenih tehnologija, a u cilju ostvarivanja energetske efikasnosti i smanjenog uticaja na životnu okolinu”, poručuju iz Glavnog grada.

Podsjećaju da je konkurs ponovo raspisan jer su u prvom pozivu dostavljena rješenja koja nijesu zadovoljila kritereijume koji su bili definisani konkursom.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close