Home / BIZNIS / Održana Generalna Skupština AmCham Montenegro, izabran novi član Upravnog odbora

Održana Generalna Skupština AmCham Montenegro, izabran novi član Upravnog odbora

Američka privredna komora u Crnoj Gori izabrala je danas, na redovnoj Generalnoj Skupštini putem video konferencije, novog člana Upravnog odbora, gđu Svetlanu Vuksanović (Philip Morris Montenegro), usvojila finansijske izvještaje za prethodnu godinu, te predstavila aktivnosti rada AmCham komiteta.

U uvodnom obraćanju, gdin Nikola Tripković, predsjednik AmCham-a, pozdravio je predstavnike kompanija članica, te istakao da ga raduje što je Komora pokazala veliku snagu članstva u svijetlu krize COVID 19, kapacitet za odgovaranje na izazove, kao i da djelovanje snažne mreže članova pomaže ispunjenju cilja, tj. konkurentnije i prospertitetnije Crne Gore.

Nj.E. Džudi Rajzing Rajnke, ambasadorka SAD u Crnoj Gori, izrazila je zahvalnost članovima Borda na napornom radu i viziji tokom protekle godine, te istakla da se već primjećuju pozitivne promjene u poslovnoj klimi. Slavimo naša postignuća, poručila je ambasadorka, ali moramo i prepoznati izazove koji su pred nama, a oni su brojni, posebno imajući u vidu posljedice pandemije novog korona virusa. No, kazala je ambasadorka, prepreke su upravo prilika da se promijenimo i budemo još bolji u onome što radimo.

Na Skupštini je takođe predstavljen rad AmCham Komiteta, kao i aktivnosti koje planiraju u narednom periodu. Prezentaciju su održali: gđa Dragana Stojković, predsjednica, Komitet za radne odnose, gdin Dmitar Ćulafić, predsjednik, Komitet za digitalnu transformaciju, gdin Miloš Ičević, predsjednik, Komitet za zdravlje i gđa Svetlana Vuksanović, potpredsjednica, Komitet za sivu ekonomiju.

AmCham Montenegro je poslovna asocijacija, osnovana, 2008. godine, koja u ovom trenutku okuplja 86 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija u Crnoj Gori. Komora je posvećena unapređenju poslovnog ambijenta, u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com