Predaja dokumenata putem elektronske prijave počinje danas, originalna dokumenta slati poštom - Volim Podgoricu

Predaja dokumenata putem elektronske prijave počinje danas, originalna dokumenta slati poštom

Predaja dokumenata za upis u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2020/21. godinu na Univerzitetu Crne Gore počinje danas, 30. juna, putem elektronske prijave, i završava se 2. jula, u 16 sati, kada će sistem biti zatvoren.

Pored elektronske prijave, u istom naznačenom roku, neophodno je da kandidat pošalje i originalna dokumenta preporučenom/kurirskom pošiljkom na adresu organizacione jedinice, koju će dobiti na samom kraju procedure elektronske prijave, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Kandidat će se prijaviti popunjavanjem elektronske prijave koja je dostupna na sajtu Univerziteta Crne Gore.

“U elektronskoj prijavi, kandidat treba da dostavi skenirana  originalna dokumenta u boji, u PDF fajlu, veličine do 5MB, i unese ih na stranicu Dokumenta za upis, putem linka koji će dobiti u mejlu”, saopšteno je.

Neophodna dokumenta za upis su: svojeručno potpisan formular za Prijavu za upis na osnovne studije Univerziteta Crne Gore, koji je dostupan na internet stranici za upis Univerziteta Crne Gore; originalna diploma o položenom eksternom maturskom, odnosno stručnom ispitu; originalna svjedočanstva o završenim pojedinačnim razredima srednjeg obrazovanja; diploma “Luča” ili ekvivalentna diploma; kopija biometrijske lične karte, a za strance odgovarajuća lična isprava koja se izdaje u skladu sa posebnim propisom; diploma (ili ekvivalentni dokument) o osvojenoj prvoj ili drugoj nagradi na državnom ili međunarodnom takmičenju iz predmeta koji su od značaja za nastavak obrazovanja.

Dodaju da stranac podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju kada je završio srednju školu na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.

“Neblagovremeno podnijeta prijava, odnosno dokumentacija koja čini njen sastavni dio, neće se uzeti u razmatranje.

Kandidat će znati da li je sve korake prijave obavio kako treba na osnovu potvrde putem mejla.U slučaju da komisija za upis ocijeni da su dokumenta nepotpuna ili neodgovarajuća, kandidat će dobiti obavještenje putem mejla da Prijava za upis nije potpuna i da se ne može uzeti u razmatranje, uz navođenje razloga i pozivanje kandidata da izmijeni elektronsku prijavu shodno komentarima Komisije za upis, najkasnije u roku od 24 h”, saopšteno je sa Univerziteta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com