Crna Gora razmišlja o otvaranju granica za građane pojedinih djelova Srbije - Volim Podgoricu

Crna Gora razmišlja o otvaranju granica za građane pojedinih djelova Srbije

Pomoćnik ministra zdravlja Miro Knežević najavio je jtros da se u Vladi razmišlja otvaranje granica za otvaranje granica za stanovnike određenih gradova ili regijan u Srbiji gdje epidemija korona virusa nije uzela maha.

On je u Bojama jutra na TV Vijesti rekao da će Crna Gora pratiti preporuke Evropske unije o otvaranju granica, možda neke odluke budu i liberalnije u odnosu na te preporuke, ali prije svega, u cilju zaštite zdravlja građana Crne Gore.

“Narednih dana donijećemo odluke. Otvaraćemo granice, bitan je ekonomski dio, ali prioritet je zdravlje građana“, rekao je dr Knežević.

Institut za javno zdravlje, kako je rekao,  i čitav zdravstveni sistem svakodnevno prate epidemiološku situaciju kako kod nas tako i u regionu i svijetu.

“Mi bi najradije da se sve otvori i da nema virusa, da se situacija kod naših komšija što prije popravi izađu iz ove faze“, rekao je Knežević.

Kaže da se u odnosu na prvi talas virusa korone sada javljaju mlađi pacijenti, i da imaju potrebe za raspiratorom.

“Imam taj osjećaj da smo u ovom periodu virus korona shvatili olako. Imamo preko 30 hospitalizovanih pacijenata. Vrlo je važna i potrebna individualna odgovornost“, rekao je Knežević.

Na pitanje da li će škole biti otvorene u septembru, obzorimo nastavnici i učitelji već snimaju predavanja, Knežević je rekao da je daleko septembar.

“Do jučerašnjeg dana 255 lica je u karantinu, blizu 2000 osoba u samoizolaciji, ali taj broj se mijenja”, rekao je Knežević.

 

1 komentar

  1. I can see that you are an somebody in this matter. I am beginning a site soon, and your information will be very effective for me.. Thanks for all your help and wishing you all the prosperity in your business.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com