ZATVORENO GRADILIŠTE U PORTO NOVOM: “Samo jedan slučaj zaraze, a ne šest” - Volim Podgoricu

ZATVORENO GRADILIŠTE U PORTO NOVOM: “Samo jedan slučaj zaraze, a ne šest”

Gradilište Porto Novog zatvoreno je jer je jedan radnik zaražen korona virusom.

Povećan broj COVID-19 slučajeva na žalost je doveo i do toga da je jedan od zaposlenih našeg glavnog izvođača radova pozitivan na novi korona virus. Ovo je jedini potvrđeni slučaj strane Instituta za javno zdravlje Crne Gore- kazala je za Radio Jadran, menadžerka za komunikacije i marketing komapnije “Azmont Investments”, Adrijana Husić.

Ona je demantovala da je u Portonovom 6 pozitivnih slučajeva.

Kako je dodala, od početka same pandemije, ali i informacije o konkretnom COVID-19 slučaju, u rizortu usklađuju sve korake i mjere sa NKT-om i Institutom za javno zdravlje.

“Imajući u vidu epidemiološku situaciju u Crnoj Gori, a ujedno i u skladu s našim internim procedurama, gradilište Portonovi privremeno ne radi – trenutno se vrši detaljna dezinfekcija prostora, kako na gradilištu tako i u kancelarijskim prostorima Portonovog. Zbog same veličine Portonovog, ovaj proces koji se radi kontinuirano, trajaće otprilike dva dana”,  kazala je Husić.

Objašnjava da je to standardni postupak kojeg obavljaju od početka pandemije.

Iz tog razloga, kako kaže, zaposleni su usmjereni na rad od kuće, zadržavajući minimum timova u samim kancelarijama i na gradilištu.

“Kako se situacija u Crnoj Gori i Herceg Novom mijenja, uz prisutno povećanog broj slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori, fokusirani smo na prilagođavanje postojećih mjera, ali i uvođenje novih – kako za gradilište tako i kancelarije”, kazala je ona.

Koraci koje preduzimaju usklađuju se sa odlukama i preporukama NKT-a i Instituta za javno zdravlje, tvrdi Husić.

Ona podsjeća i da su do sada, kao odgovoran korporativni građanin koji poštuje sve mjere i preporuke, nekoliko puta demantovali tvrdnje da radnici ne nose maske i ne poštuju distancu. Nijedna inspekcija nije uočila nepravilnosti, sasvim suprotno, navodi Husić.

Portonovi je otvoren za posjetioce, a sve mjere se poštuju, uključujući mjerenje temperature zaposlenima na ulaznoj kapiji, dok zakupci u potpunosti poštuju mjere u preporuke koje je Vlada Crne Gore uvela, uvjeravaju iz kompanije.

Tokom aprila, za vrijeme trajanja mjera protiv epidemije, na društvenimmrežama su se pojavljivale fotografije radnika Porto Novog, koji, navodno, ne poštuju distancu i ne nose maske, ali je to demantovano.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com