Ovo su uslovi za ulazak u Hrvatsku iz Crne Gore - Volim Podgoricu

Ovo su uslovi za ulazak u Hrvatsku iz Crne Gore

Hrvatska je od danas otvorila granice za građane Evropske unije, dok državljani petnaestak država, među kojima su Crna Gora, Srbija i BiH, mogu da uđu zbog poslovnih ili turističkih razloga, uz plaćenu rezervaciju smještaja i bez obavezne samoizolacije, objavljeno je u Zagrebu.

Prema najnovijoj odluci, u Hrvatsku bez ograničenja mogu da uđu građani EU/EEA i osobe s trajnim boravištem u EU/EEA. Za sve putnike i dalje vrijedi preporuka da ispune obrazac ENTERCROATIA i tako najave svoj dolazak radi bržeg prelaska granice i radi potencijalnog praćenja kontakata u slučaju zaraze. Svi ostali strani državljani mogu ući ako zadovoljavaju određene uslove, odnosno ako dolaze iz poslovnih ili turističkih razloga, uz plaćenu rezervaciju smještaja.

I dok za građane EU nema ograničenja, državljani trećih zemalja mogu da uđu u Hrvatsku ako imaju poslovni ili turistički razlog, putuju zbog školovanja, neodložnih ličnih ili medicinskih razloga. Takođe su od ograničenja izuzeti i zdravstveni radnici i istraživači, prevoznici i putnici u tranzitu. Nadležni i dalje apeluju na sve njih da prije putovanja provjere udovoljavaju li zahtjevima i to na mail Uprave za granice MUP [email protected].

Ako ispunjavaju navedene uslove, ove osobe se mogu prijaviti na aplikaciji entercroatia.mup.hr zbog lakšeg i bržeg ulaska u Hrvatsku, precizira se u odluci Štaba.

Treće države čijim građanima je omogućen ulaz u Hrvatsku su Alžir, Australija, Crna Gora, Kanada, Gruzija, Japan, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Srbija, Južna Koreja, Tajland, Tunis, BiH i Urugvaj. Moći će ulaziti i građani Kine, ali pod uslovom da Peking ukine ograničenja za ulazak državljana EU.

Hrvatska je postupila u skladu s preporukama Evropske komisije o postepenom otvaranju granica EU za državljane 15 zemalja koje nijesu članice EU od 1. jula, među kojima su Crna Gora i Srbija. Hrvatska je na popis zemalja koje nisu članice EU dodala i BiH.

Tako od danas važe ista pravila o ulasku u Hrvatsku iz tih država, kao prije 24. juna kada je bila uvedena mjera obavezne samoizolacije u trajanju od 14 dana za putnike koji dolaze iz Srbije, BiH, Sjeverne Makedonije i Kosova.

Popis država revidiraće se svake dvije sedmice, u skladu s epidemiološkim kriterijumima.

(Beta)

19 komentara

  1. I loved as much as you'll receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish.
    nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering the following.

    unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

  2. I'm extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog.
    Is this a paid theme or did you modify it yourself?
    Either way keep up the nice quality writing, it's rare to see
    a nice blog like this one these days.

  3. I really like what you guys tend to be up too.
    Such clever work and reporting! Keep up the excellent works guys I've
    included you guys to my own blogroll.

  4. Thank you, I've just been searching for information approximately this subject for a while and yours
    is the best I have found out so far. But, what concerning the conclusion? Are
    you certain about the supply?

  5. Link exchange is nothing else but it is only placing the other person's web site link on your page at proper place
    and other person will also do similar in support of
    you.

  6. Hi! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?

    My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no backup.
    Do you have any solutions to stop hackers?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com