POLICIJA I JUTROS NA GLAVNOM ULAZU OPŠTINE BUDVA: Puštaju po spisku, KATANAC za građane i novinare (FOTO/VIDEO) - Volim Podgoricu

POLICIJA I JUTROS NA GLAVNOM ULAZU OPŠTINE BUDVA: Puštaju po spisku, KATANAC za građane i novinare (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević (DF) i predsjednik SO Budva Krsto Radović (Demokratska Crna Gora) ni jutros se nijesu našli na spisku onih kojima je ulaz u zgradu Opštine dozvoljen.

Kao i ranijih jutara, na samom ulazu u zgradu lokalne uprave i jutros je stajao kordon policije uz pojačanje privatnog obezbjeđenja, koji su prema postojećem spisku odobravali ulazak radnika u zgradu.

Na ulazu su službenici policije i pripadnici privatnog obezbjeđenja. U zgradu mogu ući samo službenici koji se nalaze na spisku.

Foto RTV Budva

Ispred zgrade Opštine bili su i predsjednik OO Demokrata Budva Mijomir Pejović, šef kabineta predsjednika Opštine Nikola Jovanović i odbornik DF-a Đorđije Vujović.

“Danas je dan kao i juče. Vaša elementarna prava su blokirana, ne možete ništa da radite. Jer, onaj ko bi trebao da radi u Vašem interesu, on je blokirao Opštinu i to sada može da bude Policijska akademija. Ima mladih momaka ovdje”, rekao je obraćajući se opštinskih službencima i građanima predsjednik Opštine Carević.

Moramo izaći svi na izbore. Da ih potučemo do nogu i pošaljemo ih u istoriju”, zaključio je Carević.

“Ko je potpisao spisak, pokazite javnosti?”, zahtijevaju od policije i privatnog obezbjeđenja Carević i Radović.

“Opština ne radi. Vi nemate mogućnost da ostvsarite Ustavom i zakonima garantovana prava. Ovdje je sve živo prekršeno i ovdje se selektivno postupa”, istakao je predsjednik SO Budva Krsto Radović.

Kako je kazao, kampanja DPS-a je počela jučerašnjim presom SDT-a gdje se Dragan Krapović stavlja na čelo OKG.

“Sve je to završeno u nekih četiri-pet dana, vrlo ekspresno. E sad, ja moram da vas podsjetim na petrovačko šetalište gdje su sa 2,5 miliona radovi došli na skoro 8,4. Taj predmet stoji punih deset godina u Specijalnom tužilaštvu. Imamo afere Velja voda, Akva park, gdje recimo odbornica Snežana Kuč ima direktne veze sa tim aferama. I onda nemojte da se čudite zašto ta gospođa ovako kidiše na građane Budve, na mladost Budve, na ovu instituciju ovdje. Mora da završava zadatke ne bi li joj se vratilo 2,8 miliona sredstava iz afere Akva park i afere Velja voda”.

On je pozvao SDT da reaguje po tim prijavama i o tim aferama izvijesti javnost Budve.

“Jer to je pravi državni udar, kada se krade od građana Budve i taj novac stavlja u privatne džepove”, zaključio je Radović.

“Do daljnjeg Opština ne radi”, kaže pripadnik obezbjeđenja.

Radović je ponovo pročitao imena 17 odbornika DPS-a, Crnogorske, SD-a i Stevana Džakovića.

Vujović: “Ovo je spisak koji veze nema sa stanjem ko je zaposlen u Opštini”.

“Trideset godina su me DPS-ovci maltretirali, više neće ni sekund”, kaže jedna starija žena, službenica Opštine.

Ona je stajala u redu i čekala da joj se omogući pristup radnom mjestu.

Funkcionerka Demokrata Vesna Tanović pripadnicima privatnog obezbjeđenja kazala je sljedeće:

“Zamislite da ovako dođemo mi u vaš grad i da vam ovakve scene priređujemo kako bi nas gledali? Da ovako dođemo ispred vaše Opštine i da vam pravimo haos svaki dan kad treba da dođete na radno mjesto”, upitala je ona.

Podsjećamo da su Carević i Radović, razriješeni dužnosti od strane nove odborničke većine u subotu.

Vlast izabrana 2016. godine spori legitimitet tih odluka te u kontinuitetu poručuje da je posredi prekrajanje izborne volje građana.

Opština Budva ne radi već deset dana.

Građani kako saznajemo svoje obaveze propisane zakonom mogu ispunjavati isključivo online putem.

(RTV Budva)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com