ELEKTRONSKI UPIS NA UCG: Više od 3.600 kandidata, na 25 studijskih programa prekobrojno - Volim Podgoricu

ELEKTRONSKI UPIS NA UCG: Više od 3.600 kandidata, na 25 studijskih programa prekobrojno

Elektronski upis u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2020/21. godinu na Univerzitetu Crne Gore (UCG) je završen danas, u 16 sati, do kada je 3.618 kandidata predalo ispravna dokumenta, saopšteno je iz UCG.

“Dokumentacija 80 kandidata, koji su se prijavili u Konkursom naznačenom roku, čeka na verfikaciju prijave od strane fakulteta. Takođe, shodno pravilima navedenim u Konkursu, na doradu je vraćeno 84 prijave, koje kandidati, shodno komentarima Komisije za upis, moraju izmijeniti najkasnije u roku od 24h, od mejla obavještenja”, dodaje se u saopštenju UCG.

Prema posljednjim podacima, na 25 studijskih programa prijavilo više kandidata nego što je predviđeno Konkursom.

“Riječ je o studijskim programima: Arhitektura (Arhitektonski fakultet), Biljna proizvodnja (Biotehnički fakultet), Ekonomija i Menadžment (Ekonomski fakultet); Studije primijenjenog računarstva (Elektrotehnički fakultet); Gluma (Fakultet dramskih umjetnosti); Grafički dizajn (Fakultet likovnih umjetnosti), Politikologija – međunarodni odnosi, Medijske studije i novinarstvo, Socijalna politika i socijalni rad (Fakultet političkih nauka), Pedagogija, Obrazovanje učitelja, Predškolsko obrazovanje i vaspitanje i Psihologija (Filozofski fakultet), Građevinarstvo (Građevinski fakultet); Medicina, Stomatologija, Farmacija, Primijenjena fizioterapija, Visoka medicinska škola, (Medicinski fakultet), Nautika i pomorski saobraćaj (Pomorski fakultet Kotor), Pravne nauke (Pravni fakultet), Računarstvo i informacione tehnologije i Računarske nauke( Prirodno-matematički fakultet)”, piše u saopštenju.

Iz UCG su kazali da se testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit polažu 4. jula 2020. godine.

“Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnim tablama univerzitetskih jedinica, u periodu od 6. do 8. jula 2020. godine. Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 16. julom 2020. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica”, zaključuje se u saopštenju UCG.

2 komentara

  1. Well said. I never thought I would agree with this opinion, but I’m starting to view things from a different view. I have to research more on this as it seems very interesting. One thing I don’t understand though is how everything is related together.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com