NUMANOVIĆ: Očekujem od ljekara da pomognu i zajedno pobijedimo virus - Volim Podgoricu

NUMANOVIĆ: Očekujem od ljekara da pomognu i zajedno pobijedimo virus

U cilju zaštite zdravlja i života građana Crne Gore, ugroženih pandemijom COVID-19, poštovanje mjera i preporuka koje propisuje NKT, obaveza su svakog građanina, a naročito ljekara, koji osim primjenjivanja mjera moraju i da dodatno edukuju stanovništvo o tome kako sačuvati zdravlje i živote, poručio je predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Suad Numanović.

Kako se ističe u saopštenju, ljekari su u obavezi da ličnim primjerom pokažu kako se poštuju struka i nauka, s ciljem zaštite pojedinaca i društva u cjelini.

“Vodeći se time, ljekari i ukupno medicinsko osoblje dali su nemjerljiv doprinos u dosadašnjoj uspješnoj borbi Crne Gore sa ovom pošasti, koja je zatekla i mnogo razvijenije zemlje Zapada. Zato očekujem od ljekara da u ovoj teškoj situaciji u kojoj se nalazimo nastave da doprinose u ovoj zajedničkoj borbi, do konačne pobjede nad virusom. Hipokratova zakletva jednoga ljekara humanistu obavezuje na čuvanje zdravlja građana, a ne na nepoštovanje stručnih, preventivnih mjera. Zar se nepoštovanjem mjera daje bilo kakav doprinos našem društvu?”, zapitao je Numanović.

1 komentar

  1. This information is bit incomplete, I must say that the homework was done fantastic, perhaps the biggest issue emerged if you experimented with build this information and also offer the item. Undoubtedly took action now your easiest and i get pleasure from the point that this will help too, you ought to study alternative posts in addition to create your own posting definitely concise plus definitely comprehensible. I will Pm anyone a lot of the strings concerning this theme so that the when people go to forum along with article something genuinely educational similar to this, it’s going to be more potent and beneficial to all.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com