PREREZAO VRAT SUPRUZI: Odbijena molba za uslovni otpust - Volim Podgoricu

PREREZAO VRAT SUPRUZI: Odbijena molba za uslovni otpust

Apelacioni sud odbio je žalbu punomoćnika osuđenog Toma Milačića i potvrdio rješenje Višeg suda o odbijanju uslovnog otpusta za ovog zatvorenika.

Naime, Milačić je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva supruge Svjetlane u kolibi na Veruši 10. avgusta 2010. godine.

Molbu za uslovni otpust dostavio je Višem sudu punomoćnik osuđenog Milačića 13. januara ove godine i ona je odbijena kao neosnovana.

Istog stava bio je i Apelacioni sud. Iako je nesumnjivo ispunjen formalni objektivni uslov, da je osuđeni Milačić izdržao dvije trećine kazne zatvora, subjektivni uslov nije ispunjen, zbog čega je molba i odbijena.

Prvostepenom presudom Milačić je dobio 10 godina zatvora, a nakon žalbi donijeta je presuda kojom je dobio četiri godine više.

Kako se navodi u presudi on je 10. avgusta 2010. godine oko 22 časa u mjestu Gornja Veruša sa umišljajem ubio suprugu na način što je prilikom kraće svađe i prepirke sa oštećenom, dok su se nalazili u njihovoj kolibi, sa stola uzeo kuhinjski nož sa natpisom “Solingen” dužine sječiva 12,5 cm, širine 2,5 cm.

“Potom je uhvatio oštećenu za kosu lijevom rukom i držeći nož u desnoj ruci prerezao joj vrat i pritom joj nanio više rana u međuključnjačinom predjelu, u lijevom dojkinom predjelu, u desnom potključnjačinom predjelu i u predjelu desne strane lica, nanoseći joj teške tjelesne povrede, pa je usljed iskrvavljenja iz posječenih krvnih sudova rana vrata kod oštećene na licu mjesta nastupila smrt”, stoji u izreci presude.

Inače, oni su živjelu u Švajcarskoj u Lucernu, a tokom avgusta bi dolazili u Crnu Goru.

3 komentara

  1. koji to sudija osudi za ovako
    brutalno ubistvo, samo na 14 g.zatvora. I još ima advokat obraza da tražl prijevremeno puštanje iz zatvora.
    Što znači da je ljudski život (naročito žena) jednak životu jednog psa lutalice. Sudije, prizovjte se struci i pameti!

  2. How is it that just anyone can write a weblog and get as popular as this? Its not like youve said anything incredibly impressive more like youve painted a quite picture above an issue that you know nothing about! I dont want to sound mean, here. But do you actually think that you can get away with adding some quite pictures and not seriously say something?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com