SLUČAJ “CARINE”: Nastavljeno suđenje Mugoši, oštetio gradski budžet za 6,7 miliona eura? - Volim Podgoricu

SLUČAJ “CARINE”: Nastavljeno suđenje Mugoši, oštetio gradski budžet za 6,7 miliona eura?

Specijalni tužilac Sanja Jovićević danas je u nastavku suđenja bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši, u podgoričkom Višem sudu, prigovorila u cjelosti novom nalazu sudskog vještaka procjenjitelja Sanje Radović, prema kojem je vrijednost dvije parcele na Starom aerodromu u Podgorici, po metru kvadratnom iznosile po 246 eura, odnosno 167 eura, a riječ je o gradsko građevinskom zemljištu koje je bivši gradonačelnik prodao kompaniji “Carine” po cijeni od 165 eura po metru kvadratnom.

Bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša optužen je da je u prodaji gradskog građevinskog zemljišta kompaniji “Carine”, oštetio budžet Opštine Podgorica za 6,7 miliona eura.

“Prigovaram u cjelosti jer je nalaz protivrječan i kontradiktoran jer prilikom izrade nalaza nije prikupila svu potrebnu dokumentaciju iz Poreske uprave i Uprave za nekretnine”, navela je tužilac u primjedbama. Dodala je da se koristila samo ugovorima, a koje nije ni dostavila uz nalaz. Tužilac Jovičević je kazala da je provjenjivač vještak Sanja Radović nedosljedan u svom nalazu i kasnije u dopuni koju je sudu dostavila. Po ocjeni tužioca, proizilazi da prema nalazu vještaka, parking prostor je 2007. godine imao istu vrijednost kao i građevinsko zemljište.

“Kako je mogao vještak da zaključi da je od 2007. do 2011., bio pad cijene zemljišta ako je bio porast cijene stana, rekla je tužiteljka.

Vještak Sanja Radović danas se nije izjašnjavala na primjedbe već će se o njima izjasniti na glavnom pretresu devetog jula. Ona se izjasnila na primjedbe koje su o njenom nalazu objavljene u dnevnim novinama, ne navodeći kojim.

“Smatram da je objavljivanjem primjedbi u novinama, neka vrsta pritiska na mene i moj rad. Novine su obmanule javnost jer te primjedbe nisu potekle od zužioca. Ovo što sam danas čula su sasvim drugačije primjedbe. To što je objavljeno u novinama je direktno uticalo na percepciju javnosti, o struci, i o samom ovom krivičnom postupku. O primjedbama tužioca koje je danas saopštila u sudu, izjasniću se na narednom pretresu”, rekla je juče vještak Sanja Radović.

Advokati odbrane Mitar Mugoša i Predrag Đolević nisu imali pitanja i primjedbi na nalaz Sanje Radović , kao ni na dopunski nalaz.

Dragoljub Raspopović, predstavnik glavog grada, takođe nije imao primjedbi na nalaz vještaka.

Prema navodima optužnice, Mugoša je kao gradonačelnik iskoristio službeni položaj i bez sprovedenog postupka javnih nabavki donio odluku o prenosu prava korišćenja gradskog građevinskog zemljišta na kompaniju,,Carine“.

Mugoša se optužnicom tereti za zloupotrebu službenog položaja u slučaju Carine. Bivši gradonačelnik se sumnjiči da je oštetio gradski budžet za 6,7 miliona eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com