UKRAJINSKA POLICIJA ISPITUJE: Zvicer ima veze sa gruzijskom mafijom ? - Volim Podgoricu

UKRAJINSKA POLICIJA ISPITUJE: Zvicer ima veze sa gruzijskom mafijom ?

Ukrajinska obavještajna služba ispituje povezanost Kotoranina Radoja Zvicera (37), kojeg je crnogorska policija označila kao jednog od vođa kavačkog klana, sa gruzijskom auto-mafijom i pojedinim korumpiranim policajcima, piše Dan.

Tamošnji mediji pišu da je Zvicer plaćao naknadu policajcima i članovima auto-mafije kako bi se brinuli o njegovoj bezbjednosti.

Kako se spekuliše, neke vođe gruzijske mafije iznajmile su stanove u istoj zgradi u kojoj stanuje Zvicer.

Istražni organi sumnjaju da je neko od korumpiranih policajaca ili kriminalaca dobio veću naknadu, pa je odlučio da izda Kotoranina, koji je 26. maja preživio pokušaj surove likvidacije u Kijevu.

“Zvicerovo zdravstveno stanje je stabilno. S obzirom na to da Crna Gora već dvije godine traga za njim, nije isključeno da će on, kada se oporavi, biti predat crnogorskom pravosuđu”, objavili su ranije ukrajinski mediji.

Kako prenose tamošnji mediji, nakon izlaska iz bolnice, on se oporavlja i živi na adresi gdje je i ranije živio, a čuvaju ga pripadnici ukrajinske policije.

Prema nezvaničnim informacijama, on je iznajmio još dva stana u cilju dodatnog obezbjeđenja.

On je u Ukrajini boravio pod imenom Piter Raduj Znice.

Prema nezvaničnim informacijama, Zvicer je ranije predao zahtjev za ukrajinsko državljanstvo, pri čemu je priložio moldavski pasoš koji posjeduje.

Ukoliko ga Crna Gora ne bude potraživala, a on bude posjedovao pasoš i neke druge zemlje osim Crne Gore, može biti deportovan i u tu zemlju.

Radoje Zvicer teško je ranjen u sačekuši u kvartu u kojem živi.

Zbog napada na Zvicera, uhapšeni su Stefan Đukić, prvoosumnjičeni za ubistvo Baranina Jovana Klisića, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage o ovom s lučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi.

Ukrajinski portal Detektiv info nedavno je objavio da je Tamara Zvicer pucala na napadače koji su 26. maja u Kijevu teško ranili njenog supruga Radoja u elitnom kijevskom naselju Novopečerski Lipki.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com