USKORO ZELENA OAZA U GLAVNOM GRADU: Park kod Gimnazije biće proširen, a ulica zatvorena za saobraćaj (FOTO) - Volim Podgoricu

USKORO ZELENA OAZA U GLAVNOM GRADU: Park kod Gimnazije biće proširen, a ulica zatvorena za saobraćaj (FOTO)

Ulica ispred Gimnazije Slobodan Škerović u Podgorici vrlo brzo će biti zatvorena za saobraćaj, saopštili su danas iz Glavnog grada, ističući da će taj prostor biti rekonstruisan i rekultivisan u prirodni nastavak parka.

Kako navode u podgoričkoj upravi, na taj način će se spojiti dvije velike zelene površine – samo dvorište Gimnazije i novi park, kako bi dobili zelenu oazu u samom srcu Podgorice.

“U okviru projekta Mikro 020 Podgorica je u decembru prošle godine dobila još jednu uređenu zelenu površinu na kojoj je u susret 19. decembru otkriven spomenik Ivanu Crnojeviću. Projektanti su spomenik pozicionirali tako da je vidljiv iz samog parka, sa nove pješačke ulice koja vodi do Gimnazije, ali i sa obližnje kolske saobraćajnice, Ulice Vaka Đurovića”, podsjetili su iz Glavnog grada.

Kako kažu, ta lokacija je odabrana jer je Gimnazija Slobodan Škerović simbol glavnog grada, škola na koju su svi veoma ponosni.

“Imajući u vidu šta ona znači za identitet Podgorice, gradska uprava je odlučila da prostor ispred Gimnazije koji se dugo vremena nalazio u prilično lošem stanju i koji je bio zapušten, privede namjeni, rekonstruiše, kultiviše i da na ovom mjestu dobijemo uređenu zelenu površinu koja se prostire na više od 2.000 kvadratnih metara”, ističu u gradskoj upravi.

Park je opremljen neophodnim mobilijarom i zelenilom, a namjera je da čitavom dužinom od 50 metara prema Hitnoj pomoći bude postavljena instalacija u vidu interaktivnog zida koji će učenici koristiti, a koji će vizuelno da odvoji ovaj prostor.

“Planirano je da učenici u međuprostorima parka imaju javne performanse i različite aktivnosti. U fokusu ovog projekta bili su prije svega učenici, gimnazijalci, a cilj realizacije dodatnih aktivnosti je što kvalitetnije korišćenje prostora i direktno povezivanje centralnog dijela parka sa Gimnazijom”, poručuju iz Glavnog grada.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com