MISIJA OEBS-a DONIRALA: Forenzička oprema za Upravu policije - Volim Podgoricu

MISIJA OEBS-a DONIRALA: Forenzička oprema za Upravu policije

Misija OEBS-a Crnoj Gori donirala je forenzičku opremu u vrijednosti od 51.982 eura Forenzičkom centru i Grupi za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala u okviru Uprave policije, saopštili su iz UP.
Šefica Misije Maryse Daviet i direktor UP Veselin Veljović potpisali su sporazum o donaciji elektronskim putem, zbog tekućih restriktivnih okolnosti prouzrokovnim COVID-19.
“Donacija je dio stalne podrške koju Misija pruža s ciljem jačanja Forenzičkog centra i Grupe za suzbijanje visokotehnološkog kriminala u sprovođenju istraga sajber i organizovanog kriminala”, navodi se u saopštenju UP.
Dalje se navodi kako “potpisivanje sporazuma potvrda je stalne saradnje između Misije OEBS-a i Uprave policije. U 2018. i 2019. godini, Misija je donirala forenzičku opremu u vrijednosti od ukupno 86.000 eura”.
OEBS podržava Forenzički centar od njegovog osnivanja 2008. godine, kako u pogledu obezbjeđivanja opreme, tako i po pitanju profesionalne obuke i mentorstva njegovim naučnicima, kažu u UP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com