OTAC GOJKO: Sva represivna sila ove države okomila se na porodicu crnogorskog oficira koji je podržao litije - Volim Podgoricu

OTAC GOJKO: Sva represivna sila ove države okomila se na porodicu crnogorskog oficira koji je podržao litije

Pisma podrške raznih profesija i spiskove sa njihovim imenima vidim kao još jedan u nizu dokaza da su litije pokrenule građansku snagu Crne Gore, i da na djelu imamo upravo građansku homogenizaciju društva, a ne etničku, nacionalnu, pa eto čak ni vjersku, kazao je rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović.

“Zašto kažem – homogenizaciju, i zašto je uopšte to bitno ili potrebno sada? Objedinjenje što više građana oko jednog istog cilja, vraća vjeru u stabilnost i napredak društva u kom živimo. U ovom slučaju – objedinjuju se svi, bez razlike Crnogorci, Srbi, Muslimani…. vjernici, agnostici ili ateisti…. oko pitanja da li nam treba Ustav jednak za sve, i trebaju li nam, na osnovu takvog Ustava, zakoni koji će se jednako odnositi na sve? Očigledno je da je narod u litijama, svojim mirnim a upornim protestima, pokrenuo građansku snagu koja vapije za stabilnošću i za vladavinom prava”, naveo je Perović u izjavi dostavljenoj Vijestima.

Perović smatra da na drugoj strani stoji gola sila i selektivna pravda.

“Evo sinoć se sva represivna sila ove države okomila na porodicu crnogorskog oficira koji je podržao litije. Uprkos preporukama našeg ombudsmana da je oficirima crnogorske vojske dozvoljen takav ljudski i građanski angažman, Uprava policije nad porodicom Kasalica trenira strogoću i pokazuje mišiće – postajući tako, umjesto faktora društvene stabilnosti i bezbjednosti, uzrok osjećaja opšte nesigurnosti”, ističe Perović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com