OTIŠLI U GRČKU NA LJETOVANJE: Deportovani zbog korone

“Ako niste znali nikog pozitivnog na grčkom testu, evo sad znate”.

Ovo je objava jedne Beograđanke na društvenim mrežama koja se posle samo tri dana uživanja na ljetovanju zajedno sa svojom porodicom vratila kući, jer je test koji je rađen na ulasku u Grčku pokazao da je njen suprug pozitivan na korona virus, piše srbijanski “Blic”.

“Posle određenog dvoumljenja, ipak smo riješili da krenemo na put jer smo i suprug i sin i ja bili zdravi. U nedelju smo seli u auto i pošli za Grčku – počela je za “Blic” priču ova Beograđanka.

Ona je objasnila kako je izgledalo samo testiranje na granici. Naime, testirana su sva vozila sa srpskim tablicama, ali samo po jedna osoba iz svakog automobila.

“Supruga su testirali i rekli da budemo 24 sata u samoizolaciji, a da rezultate javljaju u roku od 72 časa i to samo ukoliko su pozitivni”, kazala je ona.

Nakon tri dana sunčanja, šetnje i kupanja po Sitoniji, samo nekoliko minuta pred istek tih 72 sata, uslijedio je poziv koji su se nadali da nikad neće dobiti.

“Juče, bukvalno pet minuta pred istek tih 72 sata već smo se radovali misleći da je sve u redu kada su nas pozvali i saopštili da je muž pozitivan”, ispričala je ta Beograđanka za “Blic”.

Tražili su da navedu svaki kafić, restoran i plažu na kojima su bili. Osim toga, upitani su za zdravstveno stanje generalno, kao i da li je osoblje hotela, restorana i marketa u koje su odlazili poštovalo mjere zaštite, da li su nosili maske i rukavice, a potom dali instrukcije koje niko ne bi poželio na svom odmoru.

“Pitali su između ostalog i gdje smo u tom trenutku. Mi smo tada bili na plaži i rekli su nam da momentalno idemo u sobu i da 14 dana ne izlazimo iz nje. Nakon pola sata su pozvali ponovo i rekli da ima još jedna opcija i da, ukoliko želimo, možemo da krenemo kući uz sve mjere predostrožnosti: cijelim putem sa maskama, da ne stajemo nigdje osim recimo na pumpi i gdje je baš neophodno”, priča ona.

“Čim smo danas ušli u Srbiju, zvala sam onaj “kovid broj” da se raspitam koja je dalja procedura. Oni nisu znali ništa da kažu, uputili su nas na našeg ljekara. Suprug je pozvao svog ljekara koji mu je rekao da dođe ujutru u kovid ambulantu na pregled, a sin i ja koji smo sa njim nismo ni testirani i za nas niko ništa ni ne govori”, kaže ona i dodaje kako niko nikakvu instrukciju nije dao, te da su “prepušteni sami sebi, pa će videti”.

(Blic)

loading...
Tagovi

Slične Objave

2 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close