PODRŠKA KASALICAMA “Tortura i progon zbog podrške Mitropoliji” - Volim Podgoricu

PODRŠKA KASALICAMA “Tortura i progon zbog podrške Mitropoliji”

Povodom privođenja i saslušavanja u Specijalnom državnom tužilaštvu bivšeg pripadnika Vojske Crne Gore, Zdravka Kasalice i njegove supruge advokatice Makedonke Kasalice, reagovali su iz političkih partija najoštrije osudivši ovaj postupak.

Uhapšeni predsjednik Sindikata Vojske Crne Gore Zdravko Kasalica i njegova supruga Makedonka zadržani su nakon saslušanja u Specijalnom policijskom odjeljenju.

Kasalica je inspektorima sinoć zatražio da mu ne maltretiraju porodicu.

On je kazao da ga hapse po naređenju ministra odbrane Predraga Boškovića koji se njemu i njegovoj poridici, kako je kazao, sveti zbog podrške Mitropoliji crnogorskoj primorkoj.

“Ujedinjena Crna Gora najoštrije osuđuje maltretiranje i progon porodice Kasalica od strane policijsko-tužilačkih struktura, a po nalogu dvojice čelnika DPS-a. Strašno je nakon nebrojenih i kukavičkih pritisaka na mnoge pojedince i na cijele profesije, što se gnijev vladajuće oligarhije izliva na jednog časnog oficira i njegovu suprugu. To liči više na mafijaški obračun sa neposlušnima nego na postupanje države i državnih organa”, kaže se u saopštenju UCG.

Iz Socijalističke narodne partije zatražili su hitno oslobađanje bračnog para Kasalica.

Zdravko Kasalica

“Tortura režima se nastavlja, što samo govori u prilog tome da je im je kraj sve bliži a što više DPS primjenjuje represivnih metoda, toliko je više slobodnog naroda”, smatrau u SNP-u.

“Predsjednik Sindikata odbrane Vojske Crne Gore Zdravko Kasalica uhapšen je zbog toga što časno obavlja svoju dužnost, voli svoju državu i brani svetinje kao i stotine hiljada časnih građana. Uz to, bez ikakvog pravnog osnova, mimo svih zakona uhapšena je i Makedonka Kasalica, samo zato što je supruga predsjednika Sindikata Vojske Crne Gore. Da pozavide i oni koji su 1948.godine hapsili, privodili i batinali. Bruka i tragedija za državu, koja pledira da bude dio demokratske evropske porodice”, saopšteno je iz SNP-a.

Specijalno državno tužilaštvo juče je zdalo naredbu za pretres advokatske kancelarije Makedonke Kasalice.

Kasalica je prije par mjeseci javno podržao litije za odbranu svetinja, i na taj način se suprostavio prijetnjama načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Dragutina Dakića, koji je u više navrata kazao da pripadnicima vojske nije mjesto na litijama.

“Viši sud u Podgorici u vijeću sastavljenom od predsjednika suda Borisa Savića, kao predsjednika vijeća, sudija Dragice Vuković i Vesne Pean, kao članova vijeća, uz učešće savjetnika Borislava Ivanović, odlučujući po zahtjevu, Specijalno državno tužilaštvo je donijelo sledeću naredbu: – da se izvrši pretres stana i drugih prostorija – advokatske kancelarije koju koristi advokat Kasalica Makedonka. Naredbu izvršiti ODMAH, a izvršenje naredbe se povjerava Upravi policije Crne Gore“, stoji u nalogu za pretres.

V.M.

1 komentar

  1. Znači, pripadnici vojske ne smiju bit religiozni i ić u crkvu. Gejevi smiju bit sigurno.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com