Ulama strahuje za ličnu bezbjednost - Volim Podgoricu

Ulama strahuje za ličnu bezbjednost

Vladimir Ulama, optuženi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina, nije juče došao na suđenje u podgorički Viši sud, jer strahuje za ličnu bezbjednost.

To je predsjedniku Vijeća, sudiji Predragu Tabašu, dan ranije telefonskim putem saopštio njegov pravni zastupnik, advokat Branko Anđelić. Sudija je, međutim, juče konstatovao da optuženi nije opravdao svoje odsustvo, zbog čega je izdao naredbu za prinudno dovođenje okrivljenog na sljedeći glavni petres.

Tabaš je pojasnio da je optuženi dužan da dođe, nezavisno od toga hoće li se ročište odložiti.

“On nije došao, te se smatra da je neopravdano izostao, zbog čega će se izdati naredba za prinudno dovođenje”, istakao je Tabaš.

Ulama je nedavno izašao iz zatvora, nakon što je odležao kaznu zbog ilegalnog nošenja oružja. Suđenje je juče, međutim, odgođeno je zbog opravdanog odsustva člana sudskog vijeća, saopšteno je juče u Višem sudu. Tabaš je nastavak procesa zakazao je za 24. septembar. Apelcioni sud ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Ulama oslobođen zbog krivičnog djela – teško ubistvo.

Presudom iz marta 2019. godine, Ulama i Darko Mijović, oslobođeni su od optužbe da su na podmukao način ubili Nemanju Medina iz Petrovca, 8. jula 2016. godine. Od optužbe je oslobođen i Bogdan Milić, koji je optužen da je pomogao učiniocima ubustva nakon izvršenog djela.

Ulama je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja… Mijović je u maju 2019. godine ubijen u Njemačkoj, a Milić u junu 2019. u Cetinju.

Prema navodima optužnice, Ulama i Mijović su ostvarili više intenzivnih telefonskih komunikacija sa oštećenim, a zatim ga namamili da dođe u Virpazar radi kupoprodaje oružja. Navodi se da su 8. jula 2016. povrijedili Medina, pa ga strpali u gepek njegovog “reno-megana”, odvezli na nepoznato mjesto, ubili i sakrili njegovo tijelo.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com