BEGIĆ: Situacija se komplikuje, jedino nas može spasiti striktno pridržavanje mjera - Volim Podgoricu

BEGIĆ: Situacija se komplikuje, jedino nas može spasiti striktno pridržavanje mjera

Epidemiološka situacija u Pljevljima izazvana virusom kovid 19 je složena i dodatno se komplikuje, saopštio je danas član Nacionalnog koordinacionog tijela Senad Begić.

Covidom 19 u Pljevljima je trenutno zaraženo 16 građana, a njih četvoro je hospitalizovano, prenosi RTV Pljevlja.

To je saopšteno na današnjoj sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, kojom je presjedavao predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović.

Begić napominje kako i “druge crnogorske opštine nosi potencijal za dalji razvoj novooboljelih u danima koji su pred nama“.

„Radi se o činjenici da se novi koronavirus lakše prenosi nego što je to bilo ko očekivao. Jedino što nam je ostalo i na čemu možemo da insistiramo i jedino što može sve da nas spasi je striktno pridržavanje mjera prevencije. Ja se iskreno nadam, a vidio sam da su građani Pljevalja poprilično svjesni situacije i nadam se da će njhovo ponašanje biti takvo da neće dovesti do nekog daljeg pooštravanje mjera“, kazao je Begić na sjednici.

Epidemiološkinja pljevaljskog Doma zdravlja Biljana Čarkilović kazala je kako se u samoizolaciji nalazi se 119 osoba, a pod zdravstvenim nadzorom 62 osobe”.
“Četrdeset sedam osoba bile su u kontaktu sa pozitivnim pacijentima. Na analizu u Institut za javno zdravlje poslato je 566 uzoraka iz Pljevalja“, saopštila je ona .

Prema njenim riječima, povećava se broj zaraženih osoba starijih od 60 godina.

Današnja sjednica lokalnog štaba održana je zbog “značajno pogoršane epidemiološke situacije u Pljevljima izazvane novim koronavirusom”, napomenuo je predsjednik Opštine Igor Golubović, dodajući kako “epidemija polako daje zabrinjavajući karakter u Pljevljima”.

Dodao je kako će od večeras ugostiteljski objekti raditi do 23 sata, te da će sprovođenje te mjere nadgledati Komunalna policija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com