RAJNKE: Amerikanci i Crnogorci su ujedinjeni zajedničkim vjerovanjem u temeljne vrijednosti (VIDEO) - Volim Podgoricu

RAJNKE: Amerikanci i Crnogorci su ujedinjeni zajedničkim vjerovanjem u temeljne vrijednosti (VIDEO)

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, kazala je povodom 4. jula, Dana nezavisnosti SAD, da su “Amerikanci i Crnogorci ujedinjeni našim zajedničkim vjerovanjem u temeljne vrijednosti, među kojima sloboda i jednakost zauzimaju posebno mjesto”.

Ona je rekla da je ova godina, očigledno, drugačija.

“Ove godine nas je sve pogodila globalna pandemija. Ovdje u Crnoj Gori cijela zajednica Američke ambasade je veoma srećna što radimo zajedno na suočavanju sa problemima koje je izazvao koronavirus. Želimo da zahvalimo svima u Crnoj Gori koji su vrijedno radili na tome da zaštite naše zdravlje i bezbjednost”, rekla je Rajnke.

Dok SAD, kako je rekla, nastavlja borbu protiv pandemije koronavirusa, takođe se suočava sa bolnim društvenim pitanjima rasizma i socijalne nepravde.

“Naša istorija svjedoči o stalnoj i neprekidnoj borbi za potpunu ravnopravnost svih ljudi. To je zavjet naše borbe za nezavisnost prije 244 godine i to je ono za šta se borimo i danas. Miran građanski angažman temelj je demokratije, a ja se nadam da će rezultat trenutnih demonstracija u Sjedinjenim Državama biti budućnost u kojoj ćemo istinski ispuniti visoke ideale naših osnivača”, kazala je Rajnke i dodala da će SAD istovremeno, nastaviti da promovišu ljudska prava i osnovne slobode u inostranstvu, vođene vjerovanjem da su to zajednička urođena prava svih ljudskih bića.

 

1 komentar

  1. Daleko nam lijepa kuća od vaših vrijednosti, vidimo ih svaki dan od kako ste ubili onoga svetog Đorđa Flojda, ne ostade spomenik ni jedan, istorija vam se briše, nestajete kao nacija a ubrzo ćete i kao država. Kako niko od ovih političara ne umije odgovorit ovoj babi, nije više Amerika ništa specijalno da imamo nekakve zajedničke vrijednosti. Kakva sloboda, 30 godina Milo vlada. Je li ova ćorava što li.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com