ŠEHOVIĆ: Vjerujem da će u septembru đaci biti u klupama, a ne za kompjuterima - Volim Podgoricu

ŠEHOVIĆ: Vjerujem da će u septembru đaci biti u klupama, a ne za kompjuterima

Ukoliko zdravstvene vlasti budu procijenile da postoji bilo kakav rizik po bezbjednost djece buduci da raste broj zaraženih koronavirusom, ministarstvo prosvjete će biti spremno da odgovori i tom izazovu, kazao je u razgovoru za Novu M ministar prosvjete Damir Šehović.

Napominje da je projekat Uči doma prevazišao očekivanja i što je najvažnije, sačuvao zdravlje djece.

“Ukoliko zdravstvene vlasti budu procijenile da postoji bilo kakav rizik po bezbjednost djece onda budite sigurni da ćemo i tada biti na visini zadatka i da cemo uspjeti da transformišemo obrazovni sistem i da se prilagodimo toj novonastaloj situaciji. Međutim, kažem vam za sada ništa ne ukazuje da će to biti tako i ja vjerujem da ćemo na način na koji smo to radili svake prethodne godine započeti narednu školsku godinu”, napominje on.

A da se projekat Uči doma pokazao i te kako dobrim, siguran je ministar Šehović. Prevazišao je, kaže, sva očekivanja i ono sto je najvažnije odgovorio je svrsi.

“U jednom teškom vremenu je sačuvao zdravlje a našoj djeci obezbijedio znanje. To je u konačnom i bila poenta pokretanja ovako značajnog poduhvata od strane kompetnog obrazovnog resora. Kada iz ove perspektive posmatramo sta smo sve uspjeli da u rekordnim rokovima odradimo onda definitivno da ne mozemo biti zadovoljni”, dodao je ministar.

No, to je samo jedan od projekata kome je posvećeno ministartvo prosvjete. U planu je pilot projekat Digitalna učionica čiji je cilj da transformiše način obrazovanja. Podrazumijeva izradu digitalnih učbenika koji ipak nece zamijeniti klasične.

“Koji ne treba da zamijene klasični udzbenik već dopuna klasičnim udzbenicima na koje smo navikli. Isti ce se odnositi na sve prvog razreda osnovne škole i ako sve bude teklo po planu mi ćemo vrlo vjerovatno već od početka naredne školske godine imati priliku da implementiramo taj projekat”, kazao je Šehović.

A da bi uspjesno realizovali ove aktivnosti ministarstvo će zamijeniti kompetnu računarsku opremu u svim osnovnim i srednjim školama u Crne Gore oko čega već pripremaju tendersku dokumentaciju.

“Takođe ćemo prvih nekoliko razreda osnovne skole snabdjeti neophodnom opremom u smislu smart tabli i pametnih televizora a sve učionice u svim skolama u Crnoj Gori ćemo obezbijediti kvalitetan internet signal.U planu je još 38 kapitalnih projekata”,  dodaje ministar.

Podsjeća da je ministarstvo prosvjete potpisalo kreditni aranžman sa Evropskom investicionom bankom, a taj novac biće iskorišćen između za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih skola.

“Mi ćemo biti u prilici da sagradimo četiri nove škole, da rekonstruišemo tri vrtića, da izvrsimo rekonstrukciju deset srednjih stručnih skola, da kupimo novi namještaj za sve škole, da zamijenimo računarsku opremu”, naglasio je on.

Ministar je ubijeđen da je u prethodnom četvorogodišnjem periodu urađeno sve što je bilo u moći ministarstva prosvjete o čemu će imati priliku građani da sude.

476 komentara

  1. Howdy! I could have sworn Iíve visited this web site before but after going through many of the posts I realized itís new to me. Anyhow, Iím certainly delighted I discovered it and Iíll be book-marking it and checking back often!

  2. I absolutely love your website.. Great colors & theme. Did you build this web site yourself? Please reply back as Iím planning to create my own site and would like to learn where you got this from or what the theme is named. Kudos!

  3. I do consider all of the ideas you have presented for your post.They are very convincing and will definitely work. Still, the posts are toobrief for starters. May just you please extend them a little from subsequent time?Thank you for the post.

  4. Spot on with this write-up, I actually believe that this web site needs much more attention. Iíll probably be returning to read more, thanks for the advice!

  5. Oh my goodness! Amazing article dude! Thanks, However I am having issues with your RSS. I donít understand the reason why I am unable to join it. Is there anybody having the same RSS issues? Anybody who knows the answer can you kindly respond? Thanks!!

  6. Howdy, I do think your site could be having internet browser compatibility issues. Whenever I take a look at your blog in Safari, it looks fine however, when opening in Internet Explorer, it's got some overlapping issues. I just wanted to provide you with a quick heads up! Other than that, fantastic blog!

  7. Howdy! I'm at work surfing around your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the excellent work!

  8. What's up, I log on to your blogs on a regular basis.Your humoristic style is awesome, keep doing what you're doing!

  9. Your style is really unique in comparison to other people I have read stuff from. Many thanks for posting when you've got the opportunity, Guess I'll just bookmark this blog.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com