ZA TREĆI SPRAT NEMA GRAĐEVINSKU DOZVOLU: Radović bespravno izgradio dva sprata i potkrovlje u Petrovcu - Volim Podgoricu

ZA TREĆI SPRAT NEMA GRAĐEVINSKU DOZVOLU: Radović bespravno izgradio dva sprata i potkrovlje u Petrovcu

U okviru istrage o poslovanju Atlas banke i transakcija sa nerezidentnih računa Specijalno državno tužilaštvo provjerava i transakcije preko preduzeća Sib Mont d.o.o. Petrovac čiji je suosnivač smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radovića, piše Pobjeda.

Zanimljivo je da Radović u svojoj biografiji koja je bila objavljena na sajtu kada je izabran za predsjednika Skupštine uopšte nije spomenuo firmu Sib Mont, već je naveo da je bio izvršni direktor dvije kompanije KM Trade od 2005. do 2009. godine i KM Investmenst od 2010. do 2016. godine kada je preuzeo javnu funkciju.

Ova preduzeća bavila su se građevinarstvom. Nejasno je zašto je Radović naveo da je u tim firmama bio samo direktor, jer je prema podacima CRPS bio suosnivač zajedno sa Nikolom Pavlovićem.

Radović je saradnju sa Pavlovićem nastavio i u kompaniji Sib Mont u kojoj su njih dvojica bili suosnivači sa dvojicom ruskih državljana Vitalijom Ivančikovim (Vitaly Ivanchikov) i Olegom Verešačkovim (Oleg Vereshchakov). Ta kompanija je 2009. kupila veliki dio nepokretnosti gotovinom, a u tom periodu direktor i ovlašćeno lice bio je Verešačkov koji je osim ruskog imao i mađarski pasoš. Prema dostupnim podacima Sib Mont je još aktivan.

Kompanija Sib Mont je poslovala uglavnom gotovinom, a novac je transferisan sa računa of-šor firmi Paramia iz Nikozije, Jaxco iz Nikozije, Hansa Projects iz Londona, Ritolla iz Tortole, Continental Investenterprises sa Gibraltara, Intellspot, Mosfel iz Londona, Estmar Securites iz Nikozije, Tenfield Finance, Travel Limited. Transakcije su obavljane preko računa Atlas banke.

Od osnivanja firme Sib Mont iz Petrovca od 2006. godine preko njenih računa u Atlas banci prošlo je tri miliona eura. Ova kompanija je od septembra 2009. u blokadi zbog poreskog duga od 21.912 eura. Do tada je preko njenih računa prebačeno oko dva i po miliona eura nakon “ulaska u crveno” koje je trajalo 3.946 dana firma je nastavila da posluje i obavila transakcije vrijedne pola miliona eura. Prvi posao koji je obavljen preko Sib Monta bila je kupovina placa u Petrovcu od 700 kvadrata od Miroslave Mićimović i Eve Vukanović iz Beograda za 155.000 eura. Na toj parceli izgrađena je trospratnica sa 24 stana, koji su prodati uglavnom građanima Ruske Federacije, osim što je jedan stan pripao Snežani Vukanović iz Beograda.

Prilikom izgradnje vlasnici su prekoračili gabarite u prizemlju, suterenu i prvom spratu, dok drugi i treći sprat uopšte nemaju građevinsku dozvolu. Nakon ovog nelegalnog građevinskog poduhvata nekadašnji predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović nastavio je da se u tom preduzeću bavi investicijama koje, sudeći prema dostupnim finansijskim izvještajima, nijesu bile oporezovane. Kompanija koja je i sada aktivna nema evidentiranih nekretnina, prijavila je da uopšte nema poslovne prihode, a da su joj poslovni rashodi u 2014. i 2015. oko 3.900 eura. U 2014. godini je kompanija Sib Mont samo preko računa u Atlas banci prebacila 115.000 eura, a u 2015. 12.000 eura. Račun kompanije u Atlas banci aktivan je bio sve do avgusta 2016. godine.

Prema izvještaju o poslovanju, kompanija je navela da u 2014. i 2015. posjeduje kapital 589.476, odnosno 585. 486, a da su joj obaveze 287.000, odnosno 291.000 eura. Nikola Pavlović poslovni partner bivšeg predsjednika Skupštine opštine bio je evidentiran i kao suosnivač Teramonta, N. M. Company, Money Maker, Export Import KN Investments, Azur NP.

Ove kompanije povezane su sa Olegom Vereščakovim preko čijih računa je ostvaren znatan promet i priliv koji su evidentirani sa računa nerezidentnih pravnih lica registrovanih na of-šor destinacijama. Osim adrese u Petrovcu poslovni partner Krsta Radovića ima adrese u Budimpeštu, Štutgartu, Moskvi.

1 komentar

  1. An appealing discussion is worth a comment. I do believe that you ought to write more about this subject, it may well not be a taboo subject although generally folks are insufficient to dicuss on this type of topics. To another. Regards

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com