BIVŠI ŠEF TAJNE OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE TVRDI: Korona virus je potekao iz laboratorije, rezultat je eksperimenta

Bivši šef britanske tajne obavještajne službe MI6 ser Ričard Dirlav rekao je danas da želi otvoreniju raspravu o porijeklu pandemije koronavirusa, prenose Kurir i Tanjug.

Dirlav upozorava da ne bi trebalo odbacili ideju da je virus mogao poteći iz laboratorije.

Dirlav je iznio svoje uvjerenje da je virus koji uzrokuje kovid 19 konstruisan i da je slučajno pobjegao iz laboratorija u kineskom gradu Vuhanu, gdje su identifikovane prve žrtve.

Njegovo mišljenje je u suprotnosti sa preovlađujućim stavom naučnih stručnjaka, kao i američkih i britanskih obavještajnih službi da SARS-CoV-2 koronavirus nije stvorio čovjek.

Komentari Dirlava dolaze u trenutku kada se tim naučnika Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) priprema da ove nedjelje da otputuje u Kinu kako bi istražio porijeklo bolesti koja je ubila više od pola miliona ljudi širom svijeta.

“Pristalica sam teorije da je virus potekao sa Instituta Vuhan (za virologiju)”, rekao je Dirlav, koji je između 1999. i 2004. obavljao funkciju šefa MI6.

“Ne kažem ništa drugo, osim da je to posljedica nesreće i da je virus rezultat eksperimenata koji su vršeni u Vuhanu, a koji ne mislim da su posebno pogrešni”, rekao je Dirlav.

Ipak, široko prihvaćeno mišljenje naučnika jeste da je novi koronavirus najvjerovatnije prirodno mutirao.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close