PODGORICA: Novi mural kod Vojnih zgrada inspirisan Bauhaus pravcem - Volim Podgoricu

PODGORICA: Novi mural kod Vojnih zgrada inspirisan Bauhaus pravcem

Podgoricu će uskoro krasiti još jedan mural koji će biti oslikan na amfiteataru kod Vojnih zgrada. Novi street art izraz biće inspirisan idejom pokreta Bauhausa, koji je sinonim za hrabar pravac  u umjetnosti, arhitekturi i dizajnu. Baziran na bojama koje karakterišu ovaj pokret, slikovito će biti prikazana ekspresija koju će simbolizovati crvena, plava i žuta boja, dok će sa druge strane umirujuću notu dati crna, koja je uz osnovne boje nezaobilazna u Bauhaus paleti.

Ideja je da se gradu podari moderna i urbana scena nalik na one koje mozemo vidjeti u velikim svjetskim metropolama, u želji da građanima Podgorice svakom oslikanom javnom površinom predstavimo po jedan umjetnički stil.  Zahvaljujući ovom projektu umjetnost se iz zatvorenih prostora preselila na ulice i na taj način postala dostupna svima, što je izvanredan vid edukacije i van zidova muzeja, učionica ili ateljea.

Podsjećamo, da su zahvaljujući trudu i inspiraciji nekoliko crnogorskih umjetnika novi izgled dobili Moskovski most, Most žrtava 5.maja, obala rijeke Ribnice kod knjižare “Karver”, Ulica V Proleterske brigade i pješački most “Gazela”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com