POTRESNA SLIKA IZ NOVOG PAZARA: Dijete prima infuziju ispred bolnice - Volim Podgoricu

POTRESNA SLIKA IZ NOVOG PAZARA: Dijete prima infuziju ispred bolnice

Fotografija iz Novog Pazara na kojoj djevojčica prima infuziju iza zgrade dječijeg odjeljenja koje inače pretvoreno i covid zonu, obišla je Srbiju ali i region.

Društvene mreže prepune su komentara o ovoj fotografiji, na kojoj se jasno vidi da djevojčica prima infuziju a pored nje vjerovatno stoji njena majka i medicinska sestra Opšte bolnice Novi Pazar.

Kordinator OB Novi Pazar Mirsad Đerlek već danima u izjavama medijima govori kako je stanje u bolnici odlično i zahvaljujući pomoći i podršci koju pruža predsjednik Aleksandar Vučić i ministar Lončar, ali ga neprestano demantuju fotografije i video snimci koje ovih dana pacijenti dijele na društvenim mrežama – a potom ti snimci obiđu i svijet, prenosi portal Nova.rs.

Danas u 13:30 ispred Gradske uprave grupa građana će organizovati protest u kojem će se, između ostalog, tražiti da se hitno prestane sa skrivanjem situacije u pazarskoj bolnici, da se puste ljekari volonteri iz Turske i Bosne kao iz drugih zemalja koji žele da dođu i pomognu pacijentima Sandžaka.

Na protestu će takođe biti zatražena i smjena direktora bolnice, kao i smjene kompletnog kriznog štaba i direktora Zavoda za javno zdravlje.

Mnogi građani u komentarima osvrnuli su se na riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je nedavno izjavio da je bolnica u Novom Pazaru jedna od najboljih bolnica u Srbiji, da oni imaju svu opremu i da su notorne laži da ne rade respiratori koje je on odnio u Novi Pazar i da svi respiratori rade.

“Pa bolje ste opremljeni nego bila koja Njemačka bolnica, govorim o gradovima do 100.000 stanovnika“, poručio je Vučić.

Podsjetimo, prema zvaničnim podacima od subote u 15 sati, u Srbiji je ukupno od koronavirusa preminulo 306 ljudi, a potvrđeno je ukupno 15.829 slučajeva zaraze. Na respiratoru je 86 pacijenata.

2 komentara

  1. Pa jel bolje da dete sedi unutra sa svim obolelim od korone ???

    Sto prave dramu od svega , pitajte te zdravstvene radnike kako je unutra.

    Pazarci napravise zgrada i dzamija koliko volis , brecaju se na Srbiju , ne secam se da su ulozili centa u lokalnu samoupravu , da su svi od 130 000 stanovnika dali po 5 € imali bi bar jedan vrtic ili dom zdravlja vise.

    Kad vas vec ne zanima vas grad , da ga ucinite boljim za vas , pustite zdravstvene radnike da ucine najbolje sto mogu

  2. Ova scena je farsa sorošijade. Nije baš toliko da se nije imalo adekvatno mjesto za intervenciju ove vrste kog djeteta, nego da se zdravstvo i Srbija što više ocrni. Nebime čudilo da nisu to l na ulici izveli i da se situacija prikaže dramatičnom. Sorošisti sram vas bilo!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com