CETINJE: Građani koji su bili u kontaktu sa inficiranim osobama da se testiraju - Volim Podgoricu

CETINJE: Građani koji su bili u kontaktu sa inficiranim osobama da se testiraju

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje, u užem sastavu, razmatrao je danas zdravstveno-sanitarnu situaciju u gradu, nakon što je za sedam dana registrovana infekcija kod još osam osoba, čime je ukupan broj oboljelih povećan na 13.

“Covid-19 tim Doma zdravlja Cetinje je od 29. juna do 5. jula testirao 89 građana. Od tog broja, obrađena su 44 uzorka, dok se rezultati čekaju za još 45 osoba”, navodi se u saopštenju Prijestonice Cetinje.

Iz Opštinskog tima apeluju na testirane građane da ostanu u samoizaloaciji do dobijanja rezultata od Instituta za javno zdravlje, te da kontakte sa drugim osobama svedu na minimum

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje pozvao je građane koji su bili u kontaktu sa inficiranim osobama, a nijesu kontaktirani iz Instituta za javno zdravlje, da se prijave Domu zdravlja radi testiranja.

Apel je upućen i svima koji imaju siptome nalik infekciji novim virusom korona da se jave Domu zdravlja ili Institutu za javno zdravlje Crne Gore kako bi preventivnim djelovanjem sačuvali sopstveno zdravlje, a time i zdravlje ljudi oko sebe.

“Opštinski tim preporučio je sekretarijatima, direkcijama i službama Prijestonice Cetinje da se striktno pridržavaju preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti o nužnosti nošenja zaštitnih maski i poštovanju fizičke distance, te naložio da se smanje neposredni kontakti sa strankama i organizuje prijem zahtjeva elektronski putem ili posredstvom e-servisa 48 sati”, kazali su iz Prijestonice.

Opštinski tim je zbog pogoršanja epidemiološke situacije preporučio ugostiteljskim objektima da privremeno obustave zabave i žurke. Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje i Komunalne policije staraće se o poštovanju ove preporuke, kao i o poštovanju fizičke distance u ugostiteljskim objektima.

Ocijenjeno je i da je preventivna dezinfekcija saobraćajnica i javnih površina, kao i objekata javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Prijestonica, kao i ključnih institucija u gradu, veoma značajna za očuvanje javnog zdravlje, te da će se ta aktivnost nastaviti.

U toku vikenda, kako je saopšteno, dezinfekovan je i prostor Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore kako bi se danas nesmetano i bezbjedno organizovali prijemni ispiti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com