Glavni grad spreman za nove izazove suočavanja sa epidemijom koronavirusa - Volim Podgoricu

Glavni grad spreman za nove izazove suočavanja sa epidemijom koronavirusa

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković  danas je sa rukovodiocima gradskih službi i preduzeća razmortio aktivnosti i planove zajedničkog djelovanja svih subjekata kako bi se smanjili nivo epidemiloškog rizika u gradu, pružila neophodna podrška državnim institucijama u borbi sa koronavirusom i organizovalo nesmetano funkcionisanje svih gradskih službi u novonastaloj situaciji.

„Neophodno je upoznati građane da je situacija takva da se mjere moraju poštovati u potpunosti i bez izuzetka, jer u suprotnom rizikujemo ponovno uvođenje pojedinih drastičnih mjera kojevpodarazumijevanju ograničenje kretanja ljudi, zatvaranje ugostiteljskih objekata i slično što svakako niko od nas ne želi. Kao što smo u pvoj fazi ovog talasa zajedničim djelovanjem zaustavili virus i postigli da je Crna Gora u jednom momentu bila jedina coronafree država i sad imamo obavezu da zajedničkim naporima dođemo do željenog rezultata“, istakao je gradonačelik Glavnog grada i član NKT-a dr Ivan Vuković.

Na sastanku je konstatovano da je na bazi raspoloživih podataka trenutno koronavirus prisutan mnogo više nego što je to bio slučaj u prvoj fazi njegove pojave i širenja, što dodatno implicira odgovoran i posvećen odnos svih relevantnih državnih, ali i lokalnih subjekata, kako bi na najbolji mogući način odgovorili najvažnijem javnom interesu, a to je zdravlje građana.

Glavni grad je u fazi pojave koronavirusa bio primjer dobre prakse i efikasnog postupanja drugim lokalnim upravama, a dao je i značajan doprinos naporima NKT-a na planu suzbijanja daljeg širenja ovog virusa. U skladu sa tim, a imajući u vidu sve opasnosti i potencijalne rizike, službama i preduzećima su dati konkretni savjeti i sugestije za njihovo buduće djelovanje.

Konstatujući da je Glavni grad i ovog puta spreman za sve vrste izazova, zaključeno je da će se radni proces odvijati nesmetano, uz poštovanje svih mjera propisanih od strane NKT-a i Instituta za javno zdravlje, a da će gradske službe i preduzeća ponovo biti snažan oslonac državnim organima u ovoj zajedničkoj borbi.

1 komentar

  1. I just couldn't leave your web site before
    suggesting that I actually enjoyed the usual info a
    person provide for your visitors? Is gonna
    be back steadily in order to check up on new posts

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com