970x250

RIGOROZNE KONTROLE: Vlasnici lokala u Podgorici o poštovanju mjera NKT-a

U Crnoj Gori od 14-og juna ponovo su na snazi mjere NKT-a.  Zbog sve većeg broja zaraženih u našoj zemlji, a trenutno ih je 517, a tako i u Glavnom gradu, inspekcija kontroliše objekte i piše kazne.

300x250

Uprava za inspekcije je za samo dva dana, od stupanja na snagu novog zakona, zbog nepoštovanja mjera zaštite od korona virusa, naplatila kazne u vrijednosti od 8.500 eura. Od prije nekoliko dana na snazi su izrazito visoke novčane kazne za nepoštovanje mjera NKT-a koje se za fizička lica kreću do 2.000 eura, a za pravna od 2.000 do 20.000 eura.

NOVE MJERE NKT-a: Ugostiteljski objekti do ponoći u cijeloj CG, zatvaranje vrtića, strožije mjere u sjevernom regionu

NKT: Od večeras rigorozne kazne za kršenje mjera

Pandemija korona virusa u našoj zemlji je uzela maha, a sve više građana je zaraženo COVIDOM 19, u odnosu na prvi talas. Zbog novog talasa korona virusa, pitali smo radnike objekata koje smo posjetili, o trenutnoj situaciji i da li se građani pridržavaju mjera distance i nošenja maski, kao i da li ih je posjetila inspekcija.

Za Portal Volim Podgoricu iz butika”Bulevar”,Radmila Đurišić,  je rekla su da nemaju problem sa građanima.

“Građani drže distancu i pridržavaju se mjera. Nose maske i čekaju u redu ako je više osoba u objektu”, kazala je Đurišić.

Ona je dodala da ih je posjetila inspekcija.

“Posjetila nas je inspekcija, koja je konstatovala i kontrolisala da li je butik čist, takođe i da li je dezinfikovan. Utvrdili su da se  građani ponašaju u skladu sa propisima. Sve je bilo u redu i za naš objekat nema kazni”, zaključila je ona za naš portal.

Nela Ćosović iz Gradske knjižare u centru je kazala da se građani pridržavaju mjera distance i nošenja maski.

“Građani se pridržavaju mjera. U početku kada je bio prvi talas, nije bio taj slučaj. Građani su se bunili, ulazili bez maski, da bi kasnije shvatili ozbiljnost situacije. Sada nema tih problema”, kazala je naša sagovornica.

Iz Gradske knjižare su dodali da ih je posjetila inspekcija.

“Inspekcija je dolazila u kontrolu. Nisu našli nikakve nepravilnosti i sve je bilo kako treba. Ustanovili su da je sve po pravilima, i da građani našeg grada poštuju mjere distance i nošenja maski”, zaključila je Ćosović.

Bojan Krivokapić, vlasnik časovničarske radnje “CZR Watch” u ulici Zlatara kaže da građani poštuju pravila.

“Ko god uđe u moju radnju, uđe sa maskom na licu i građani ne prave problem”, kazao je Bojan i dodao:

“Znam da inspekcija obilazi objekte, ali moj još nije posjetila. Jesu prolazili pored radnje, ali nisu ulazili”, zaključio je naš sagovornik.

A. Dragnić

 

 

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close