VUKOVIĆ: Vatrogasci iz Podgorice najopremljeniji u regionu (FOTO)

Podgorica danas ima ne samo najbolju i tehnički najopremljeniju Službu zaštite i spašavanja u Crnoj Gori, nego i u regionu, poručio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković. On je danas obišao Službu zaštite i spašavanja povodom početka požarne sezone i nabavke novog vozila kojim će se značajno poboljšati kapaciteti za gašenje šumskih požara i požara na otvorenom.

“Glavni grad je odlučan u namjeri da podgoričkim vatrogascima stvori optimalne uslove za rad, prije svega zarad njihove sigurnosti, znajući sa čime se svakodnevno suočavaju tako da će i nabavka ovog novog specijalizovanog vozila, prvog takvog tipa u Crnoj Gori svakako služiti kao vrijedan doprinos u tom našem cilju“, istakao je Vuković.

On je izrazio zadovoljstvo što je Glavni grad u pretodnih nekoliko godina uspio značajno da unaprijedi kvalitet rada Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

“Nabavili smo tri nova vatrogasna vozila, istovremeno uspjeli da repariramo nekoliko njih, dakle investicije u tom smislu su premašile milion eura, a i u narednom periodu ćemo nastaviti taj investicioni ciklus kako bismo ovu Službu u maksimalnoj mjeri osavremenili“, saopštio je Vuković.

Komandir Službe zaštite i spašavanja, Goran Janković istakao je da je veoma značajna podrška koju Glavni grad pruža toj Službi, posebno kada je u pitanju nabavka opreme i ostalih materijalno-tehničkih sredstava.

“Ovo vozilo je samo nastavak dobre priče ulaganja u Službu zaštite i spašavanja. Podgorica je definitivno lider, kada je u pitanju ulaganje kako u ljudski kadar, tako i u materijalno-tehnička sredstva. Ovo vozilo je prvo vozilo ove namjene i itekako će pospješiti borbu protiv vatrene stihije, posebno kada su u pitanju šumski požari i požari na otvorenom. U prethodnom periodu Glavni grad je izdvojio sredstava za reparaciju tri vozila, naša Služba će imati najviše specijalizovanih vozila za brze intervencije”, kazao je komandir Janković.

Šef odeljenja Službe zaštite i spašavanja Predrag Anđušić, kazao je da mu je drago što su prepoznate potrebe te službe, i da će savremeno vozilo omogućiti vatrogascima da što brže i efikasnije djeluju u borbi protiv stihijskog plamena.

“Ovo je kontinuitet dobre saradnje i priznanje Glavnog grada našem trudu u spašavanju materijalnih i nematerijalnih dobara, napominjem posebno ljudskih života. Biće mi čast, kao i svim pripadnicima ove Službe, da rukujemo ovim vozilima i da budemo na usluzi građanima glavnog grada”, zaključio je šef odeljenja Službe zaštite i spašavanja Predrag Anđušić.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close