“Zašto ne negirate da je jedan zaraženi u CG ušao na direktnu intervenciju NKT-a” - Volim Podgoricu

“Zašto ne negirate da je jedan zaraženi u CG ušao na direktnu intervenciju NKT-a”

Socijalistička narodna partija upozorila je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, da kako su saopštili, ne optužuju građane zbog trenutne situacije sa koronavirusom, jer je glavni problem u toj situaciji neodgovornost NKT-a i ilegalni ulasci građana.

Oni smatraju da NKT primjenjuje dvostruke aršine kad je u pitanju sjever države.

– Zar nije sjever naše države dovoljno pogođen surovom, opustošenom ekonomskom politikom trenutne vlasti, ili je ipak potrebno dodatno ugušiti svaki pokušaj pukog preživljavanja u ovim gradovima? – pitaju iz SNP.

Kako navode, NKT je partijski organ DPS koje ne donosi odluke na osnovu kritičnosti situacije već “direktno na bazi političkih instrukcija režima”.

– Još jednom upozoravamo ovo partijsko tijelo da nepravedno ne optužuje građane kao krivce trenutne situacije, jer, očigledno glavni problem predstavljaju njihova neodgovornost i ilegalni ulasci građani. Gospodo iz NKT-a ili vlasti, dobro bi bilo u tom pravcu da zaustavite šverc, koji vam cvjeta i na koji žmurite, umjesto optužbi na račun savjesnih građana. Uostalom, optužbe u tom pravcu i na naš račun nam stižu i iz Novog Pazara i Tutina. Zašto otvoreno ne negirate tvrdnje da je u naselju Lužac jedan slučaj iz Srbije ušao u našu državu na direktnu intervenciju člana NKT-a? Zašto se ministar Janović šetka po Bijelom Polju sa virusno zaraženim osobama? Toliko pitanja na koja naši građani ostaju bez odgovora, i samo potvrđuju naše tvrdnje da ste zalutali u vršenju opvog složenog posla – navode iz SNP.

Oni su pozvali građane da odgovornim odnosom prema sebi i svom zdravlju pošalju poruku odgovornosti prema porodici, okruženju i državi, “a NKT i ostatak DPS-a i njegovih satelita u najskorije vrijeme čeka zasluženi odmor”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com